Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de secundària han tornat a les aules, en un curs marcat per les incerteses

El nou currículum, que les centres tenen una moratòria per anar aplicant, és una de les principals novetats d’un curs que ha secundària i cicles formatius s’ha iniciat aquest dimecres.

A Vilafranca tots els centres de primària van encetar el curs dilluns, excepte l’escola Montagut que ho fa avui juntament amb els de secundària. Com explica el seu director, Josep Maria Lluró, el motiu ha estat unes obres que es feien al menjador de l’escola i que tot just s’acabaven aquest dimarts.

Els instituts de la vila han obert avui també les portes per acollir els alumnes, i en el cas de l’Eugeni d’Ors la seva directora comentava que han pogut fer-ho recuperant tots els espais i podent rebre els alumnes a la sala d’actes ja sense l’aplicació de les mesures covid. Verònica Arrufat.

Un curs en que l’Eugeni ha de patir però encara unes noves obres que podrien iniciar-se l’any vinent i que els faran reordenar novament els seus espais.

També aquest matí l’Institut Alt Penedès ha començat a rebre alumnes. Carlos Rull, el seu director explica que han hagut d’accelerar els processos per tenir-ho tot preparant, a causa de l’avançament en l’inici del curs.

Una de les principals novetats en aquest curs 2022-2023 a secundària són els canvis curriculars que s’impulsen des del Departament, però que els centres tenen una moratòria per anar aplicant. Carlos Rull considera que la situació s’està vivint amb moltes incerteses, ja que encara no està definitivament aprovada la proposta i no tenen gaire clar com s’ha d’aplicar.

En el cas del Montagut, han acceptat aquesta moratòria; però Lluró apunta que la gran majoria de les qüestions ja s’apliquen d’una o altra manera a molts centres educatius de Catalunya.

També aquest curs, com els darrers, l’aposta per els cicles formatius és important, i la demanda de places ha anat a l’alça. Tot i així, a la comarca hi ha un cert dèficit en quan a opcions, que comporta que en alguns casos els alumnes hagin de marxar a estudiar fora. Verònica Arrufat.

En aquest sentit, Carlos Rull coincideix en que encara s’arrosseguen dèficits importants a la comarca, tot i la bona feina que s’està fent des de la Taula de FP per rellançar aquests ensenyaments. Apunta també que enguany s’ha produït un problema en el calendari que comportarà que els alumnes que es matriculen en la segona fase d’admissió iniciïn el curs tres setmanes tard.

Un total de 2.769 alumnes cursaran ESO als centres vilafranquins aquest curs que ha arrencat avui a escoles i instituts de secundària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: