Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’aixequen les restriccions del Pla Alfa de nivell 3 a la majoria de municipis afectats

S’aixequen les restriccions del Pla Alfa de nivell 3 a la majoria de municipis afectats

Tot i que avui és l’últim dia de l’onada de calor cal extremar les precaucions perquè el risc d’incendi segueix sent molt elevat.

Davant la millora en les condicions meteorològiques previstes pels propers dies no es prorrogaran les mesures restrictives que finalitzen aquesta nit.

A partir d’aquest dimarts, només es mantindran les restriccions a 30 municipis de l’Alt i el Baix Empordà. Allà continua vigent el pla Alfa de nivell 3, que també s’aplica als espais naturals del cap de Creus, l’Albera i el Montgrí. D’aquesta manera, els 13 municipis de l’Alt Penedès que estan en pla Alfa de nivell 3 passaran a nivells inferiors, amb mesures menys restrictives.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que les temperatures es vagin normalitzant després d’aquesta tercera onada de calor que hem viscut els darrers dies. Malgrat que les temperatures mínimes continuen sent altes es preveu una recuperació de la humitat i s’espera que hi hagin precipitacions a finals de setmana. Davant d’aquesta situació de millora generalitzada, a proposta del Comitè Tècnic i amb el vistiplau del Consell Assessor del Pla INFOCAT, s’ha acordat no prorrogar les mesures restrictives vinculades al risc d’incendi que estan vigents des del passat divendres 22 i fins a les 23:59 hores d’avui dilluns. Es mantindran però les mesures de prevenció i restricció pròpies del pla alfa en funció de la situació de cada municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: