Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Capella de Sant Joan acull el darrer treball de l’artista de Maria Assumpció Raventós

Amb el títol d’A la recerca de l’univers, l’artista presenta un conjunt pictòric inspirat en la contemplació del cel.

Amb una llarguíssima trajectòria la pintora, gravadora i tapissera sadurninenca Maria Assumpció Raventós presenta el treball dels darrers anys, un intent de copsar l’univers amb tota la seva magnificència i el seu misteri. El sol, els planetes i els estels, seguint els seus moviments i patrons, semblen constants comparats amb els convulsos canvis de l’experiència humana. Maria Assumpció Raventós ha retornat la seva mirada al cel, investigant la relació entre la profunditat de l’espai i la lluminositat de la lluna, la conjuntura dels planetes i el cromatisme del sol.
Amb 92 anys continua la seva faceta creativa.
La presentació de la mostra va anar a càrrec de l’historiador vilafranquí Joan Solé Bordes, que asseylava l’evolució constant de l’artista.
Solé Bordes considera que Raventós és una de les grans artistes del Penedès.
Formada com a pintora en l’Escola de Belles Arts de Barcelona, de la qual després va ser professora de dibuix, va estudiar posteriorment a l’Atelier Frydaender de París. Va integrar-se molt aviat en l’abstracció informalista i posteriorment va derivar cap al nou realisme. Ha exposat als EUA, França, Suècia, el Japó, Itàlia, Alemanya o Suïssa, entre d’altres països. I ha estat distingida amb la medalla d’or del Círculo de Bellas Artes de Madrid o la Creu de Sant Jordi. Les seves obres es troben en diferents museus i institucions del país, entre ells el Vinseum de Vilafranca.

El servei de mediació artística del Servei de Cultura oferirà visites i tallers a infants a partir de 5 anys dins el programa Vilaestiueja i als Casals d’Estiu de Vilafranca.
El darrer dissabte de juliol a les set de la tarda hi haurà una visita comentada a l’exposició a càrrec del servei de mediació artística del Servei de Cultura.
L’exposició es pot visitar fins al diumenge 14 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: