Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els interessos dels viticultors de cava independents els defensaran dues visions diferents

Els dos vocals de ‘Viticultors del cava’ i el representant de ‘Requena y Almendralejo por la defensa del cava’ volen lluitar per una millora dels preus del raïm, partint però de realitats diferents.

La setmana passada es van fer les eleccions del cens B al Consell Regulador de la D.O Cava, unes eleccions que han portat a que per primer cop en 36 anys els viticultors de la zona de Requena i Almendralejo tinguin representació en aquest ens.

Aquesta situació ha provocat un cert terrabastall entre les organitzacions pageses catalanes, que veuen com perden un representant al Consell Regulador.

Antoni Borràs, d’Unió de Pagesos i cap de la candidatura ‘Viticultors del cava’, lamentava la poca participació dels votants de les zones productores catalanes, i considerava que la manca de suport de l’administració en el sentit de donar a conèixer la importància de les eleccions i fer una crida a la participació n’han estat una de les claus. El desencís de la pagesia davant els baixos preus i les incògnites i dubtes que planteja el nou pla estratègic de la D.O Cava en són altres dels efectes.

Ara ‘Viticultor del cava’ disposa de dos vocals, i el tercer és el representant de ‘Requena y Almendralejo por la defensa del cava».

Borràs explica que en el seu cas els tres candidats són productors de raïm per cava, mentre que el representant de l’altra candidatura és gerent i representant d’una bodega. Antoni Borràs, viticultors del cava

Des de la candidatura formada per Unió de Pagesos, JARC i Associació de Viticultors consideren que en aquests 36 anys han defensat els interessos de tota la pagesia que produeix raïm per a cava, i que les mesures que s’han impulsat sempre s’han fet pensant en el global de la zona cava. Ara tenen dubtes que el vocal de la candidatura de Requena i Almendralejo defensi aquests interessos conjunts.

Els qui si estan satisfets dels resultats de les eleccions son els representants de ‘Requena y Almendralejo por la defensa del cava’. Fernando Medina apunta que per fi podran tenir veu al Consell per defensar les seves posicions.

El Consell s’ha de constituir a finals d’aquest mes de juliol, amb el nomenament definitiu de tots els vocals, que posteriorment hauran d’escollir el president de l’ens que tot apunta podria tornar a ser Javier Pagès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: