Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès recupera les xifres de turistes que tenia abans de la pandèmia

El Penedès està vivint un 2022 de marcada recuperació del turisme amb xifres que igualen i, fins i tot, comencen a superar les que es van registrar el 2019.

El Consorci de Promoció Turística del Penedès ha presentat el balanç del primer semestre de l’any i els indicadors avancen en bona direcció per a les empreses turístiques de la comarca.

Una dels indicadors que assenyalen aquesta millora és el del número de visites als cellers que formen part de la ‘Ruta del Vi’. Els 37 cellers de la ruta que disposen de dades actualitzades, han registrat entre gener i maig d’aquest any 76.800 visites. El 2019, en el mateix període de temps i sumant les visites de la totalitat de 79 productors, es va arribar a la xifra de 120 mil visitants.

Els cellers del Penedès, precisament, estan immersos en un procés de potenciació de la seva oferta que ha està fent possible un increment de visites a les seves instal.lacions. La implantació dels ‘Wine Bars’ és una de les novetats que més èxit està tenint.

La millora en les xifres d’aquest 2022 arriba, a més, en un context internacional molt complicat. De fet, l’únic mercat que no s’ha recuperat encara en relació a 2019 és el del turisme de fora de l’Estat.

En els primers mesos de l’any s’ha notat un petit canvi de tendència en positiu amb l’arribada dels primers visitants estrangers, però encara s’està molt lluny del mercat que hi havia tres anys enrere.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: