Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès manté l’ajuda a Ucraïna amb recollida d’aliments i acollida de refugiats

Un sopar divendres a Vilobí recollirà diners per enviar a Ucraïna, i aquest diumenge el pastor de l’església evangelista Gabriel Torrent torna a viatjar-hi per recollir 4 infants més.

Aquesta setmana es duen a terme dues accions més de suport al poble ucraïnès que pateix moltes penúries a causa de la guerra que fa mesos els enfronta a Rússia.

El pastor de l’església evangèlica de Vilafranca Gabriel Torrent torna a marxa cap a Ucraïna aquest diumenge, per tal d’anar a recollir quatre infants més en un orfenat d’aquell país, concretament a la població de Mucacheve. Torrent, que ja té acollits a casa seva 11 joves ucraïnesos i els seus dos monitors, explica que el govern d’Ucraïna va demanar a aquests dos cuidadors si podien acollir algun infant més.

Ara doncs tornarà a marxar amb una furgoneta carregada de menjar per fer el viatge cap allà i recollir els quatre nens a l’orfenat. Comenta que els han demanat que els portin menjar.

Per tal de col·laborar amb ells, qui vulgui pot portar menjar a l’església evangèlica del carrer Amàlia Soler de Vilafranca, o també fer un ingrés al compte corrent que tenen obert a Banc Sabadell d’ajut a Ucraïna. (ES1700811635350006135427). Els diners serviran per poder comprar menjar fresc allà mateix.

D’altra banda, aquest divendres a les 8 del vespre s’ha organitzat un sopar solidari amb Ucraïna organitzat per Ucraïna Penedès, Sos Dima i Solidaris de La Granada. La intenció, com explica Diana Dyeduch, és mantenir viu l’esperit de solidaritat amb els refugiats i les persones que pateixen el conflicte, recordant que la guerra continua.

Des d’Ucraïna, els seus famílies i amics els mantenen al dia de la situació que viuen fruit del conflicte que es va iniciar el passat mes de febrer i que continua plenament actiu. Els diners que es recullin del sopar esl enviaran a Ucraïna per mirar d’alleujar les necessitats dels qui estan patint el conflicte.

Els tiquets per el sopar es poden comprar al local municipal Jaume Via de Vilobí, i també a la farmàcia i l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: