Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Valoritzar varietats minoritàries, un projecte de 3 anys amb participació l’INCAVI

Algunes de les varietats de les que s’ha parlat aquest dimarts al Vinseum ens poden acabar resultant familiars en poc temps quan les trobem embotellades en diferents vins d’arreu de Catalunya.

L’any 2019 es va engegar un projecte arreu de l’estat amb la intenció de tornar a posar en valor varietats de vinya que s’havien cultivat en les diferents zones vinícoles. L’auditori del Vinseum va acollir aquest dimarts la presentació dels resultats finals de les tres veremes que s’han fet amb aquestes varietats minoritàries.

Com explica el cap del Servei de Viticultura i Enologia de l’Incavi, Xoan Elorduy, es tractava de posar en valor i adquirir coneixement sobre el que poden aportar aquestes varietats.

Amb el suport que pot representar aquest estudi, Elorduy considera que el sector tindrà més eines per poder valorar la possibilitat d’incorporar aquestes varietats. Una aposta que ja està en marxa per part d’alguns elaboradors.

La feina feta aquests tres anys ha de ser un punt de sortida, i a partir d’aquí anar treballant amb les varietats que resultin més atractives per veure que poden aportar realment per exemple en la lluita contra la sequera.

Els investigadors esperen que un cop s’ha fet ara aquesta presentació dels resultats del projecte Minorvin les investigacions puguin tenir continuïtat i es pugui seguir investigant per oferir noves varietats recuperades que permetin ampliar també l’oferta i la biodiversitat en les zones productores.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: