Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’increment de preus i saturació als aeroports marquen l’inici de la recuperació del turisme

Després de dos anys sense poder gairebé viatjar per culpa de la pandèmia de la Covid-19, sembla que aquest estiu serà el de la recuperació del turisme internacional.

Tot i les bones expectatives, la gran demanda de vols i d’allotjaments ha agafat amb previsions menys optimistes a les companyies àeries i als operadors, cosa que ha generat saturació, sobretot als aeroports. La indústria de l’aviació va reduir milers de llocs de feina durant la pandèmia i ara, quan intenta contractar el personal que necessita, no el troba.

A això se li suma l’amenaça d’una vaga generalitzada del personal de cabina de Ryanair en diferents països europeus, que pot causar encara més problemes dels que encara hi ha ara en l’inici d’una temporada que, malgrat tot, es preveu que sigui molt bona pel turisme.

Per tots aquests motius, des de les agències, que intenten evitar les companyies low cost perquè els dona molt poca capacitat de reacció davant els problemes, recomanen als seus clients que vagin amb molt de temps d’antelació a l’aeroport.

També recomanen buscar una tarifa que permeti reembolsament i contractar una assegurança.

La major part de problemes venen generats amb companyies lowcost, que en aquests moments pocs cops compleixen els horaris establerts, tal com ens explica Irene Sanz, que va patir diferents contratemps en el seu viatge.

Preguntades per si el sector es recuperarà a nivells del 2019, algunes agències consideren que, si només tenen en compte les dades de l’estiu, estan aprop d’aproximar-s’hi. Altres professionals, però, són més pessimistes i creuen que costarà sobretot perquè els preus de vols i allotjaments s’han apujat molt.

El sector reconeix que hi ha moltes ganes de viatjar, doncs, però que els preus fan tirar enrere i sobretot el que recomanen és comprar els viatges el més d’hora possible perquè enguany no hi haurà gairebé ofertes d’última hora.

I pel que fa als destins, on volen anar les vilafranquins i penedesencs enguany? Des de Viajes Ecuador s’explica que els primers mesos de l’any s’han produït moltes reserves als anomenats destins refugi com Egipte, Jordània i el Carib, que admetien l’entrada de passatgers, i la segona opció, quan s’han obert més fronteres.

Un altre destinació important enguany és Estats Units i més des que s’han flexibilitzat els requisits per entrar-hi. I encara hi ha països que costen molt de recuperar.

Els grans grups turístics auguren una recuperació molt ràpida del sector per enguany, tot i l’impacte de la guerra d’Ucraïna en el conjunt de l’economia i el cop que pot suposar l’alta inflació per al consum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: