Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera Jordà ha participat en la cloenda de l’Assemblea de la FCAC, a la Granada

L’assemblea s’ha celebrat enguany al municipi de la Granada, on s’hauria d’haver-se fet fa dos anys. La pandèmia va impedir en aquell moment commemorar els 100 dels celler cooperatiu del municipi.

Després de dos anys en que aquesta assemblea anual no s’havia pogut fer de manera presencial, aquest dijous al migdia els representants dels diferents sectors cooperatius de l’agricultura catalana s’han pogut trobar per fer balanç de les darreres accions i plantejar com enfocar els reptes de futur com ara la sostenibilitat econòmica, la cura del medi ambient en la lluita contra el canvi climàtic i garantir al màxim la continuïtat de les explotacions agrícoles a Catalunya.

El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca, feia un balanç positiu de l’assemblea on es van presentar diferents projectes i propostes per ajudar a potenciar el món cooperatiu. Sarroca recordava que a banda dels dos anys de pandèmia amb tot el que ha representat, el sector agrari ha hagut de fer front també a diferents complicacions climàtiques i a una guerra al centre d’Europa que han provocat moltes dificultats. Des del seu punt de vista, el cooperativisme ha estat clau per ajudar a mantenir moltes explotacions.

De la seva banda, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha posat en valor precisament la força que el cooperativisme té a Catalunya i per a la garantia de la continuïtat de la tasca agrària al país.

L’acte va comptar amb un reconeixement a diverses persones que durant aquests darrers anys han format part de la junta de la Federació i que ara s’han renovat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: