Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Firart torna aquest any amb nova direcció però mantenint l’aposta per acostar l’art a tothom

El Firart torna aquest any amb nova direcció però mantenint l’aposta per acostar l’art a tothom

La capella de Sant Joan tornarà a acollir el Firart, amb la participació de 40 artistes de disciplines més diverses que aquests darrers anys, i substituint la subhasta per un sorteig.

Després que l’any passat els organitzadors del Firart aquestes darreres 33 edicions anunciessin la seva intenció de no continuar, el director de Serveis Mèdics Penedès, Josep Panyella, va mostrar interès per mantenir viva aquesta proposta.

Aquest dimecres, al Claustre de Sant Francesc, ell mateix acompanyat de les dues joves artistes que dirigiran la fira d’art de petit format de la Festa Major, explicava com han enfocat aquesta edició. Panyella remarcava que no podien deixar perdre una iniciativa com la del Firart.

Cristina Gallardo i Joana Salvadó són les dues encarregades de dirigir el Firart 2022. La principal novetat és la voluntat de renovar la proposta artística, que a banda de pintura, fotografia i art digital, s’obrirà a noves disciplines com ara l’escultura, la joieria artística o la ceràmica; i es buscarà també la presència d’artistes més joves. Cristina Gallardo

L’altra gran canvi serà la substitució de la tradicional subhasta per un sorteig, en el que es podrà participar comprant una butlleta al preu de 10€ i que donarà opció als guanyadors a triar entre les obres que cedeixen els artistes.

En la presentació també hi era present un dels cinc administradors, Raimon Escofet, que es mostrava satisfet que el Firart tingués continuïtat i per tant es mantingui aquesta col·laboració i l’impuls a la cultura que significa.

Finalment el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, ha explicitat també el suport de l’Ajuntament a la continuïtat del Firart. Recordem que Rafecas va ser en el seu moment un dels impulsors de la Fira, i ara considerava important que s’hagi trobat aquest relleu que garanteix també mantenir la filosofia inicial d’apropar l’art a tots els públics al mateix temps que fer una aportació econòmica a la Festa Major.

La convocatòria per participar al Firart d’enguany ja és oberta, fins el 21 de juny, i les bases es poden consultar al web www.firartvilafranca.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: