Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Firart passa a estar gestionat per la Fundació de la Festa Major

D’aquesta manera es transforma el vessant privat del projecte que hi havia fins ara.

El Firart ha obert la convocatòria d’artistes per aquest 2024. Es tracta d’una tercera edició, que consolida el nou format multidisciplinari impulsat l’any 2022 per una direcció integrada per la il·lustradora Cristina Gallardo, la joiera Joana Salvadó i la periodista Joana Sadurní.

La principal novetat és la implicació directa de la Fundació de la Festa Major, transformant el vessant privat del projecte i garantint la seva continuïtat.

L’administradora, Imma Badell, se’n mostrava satisfeta.

També des de la direcció del Firart assenyalen la necessitat d’aquest canvi.

Com en les darreres ocasions, el Firart 2024 busca quaranta artistes que presentin obres de pintura, dibuix, escultura, ceràmica, joieria artística i fotografia. La mostra també seguirà la mateixa línia que els darrers dos anys, apostant per un sorteig de 40 obres cedides pels 40 artistes, en lloc de la subhasta de l’etapa anterior.

Tothom qui hi vulgui participar, podrà comprar unes butlletes que destinaran tots els seus beneficis a la Festa Major de Vilafranca. La fira tindrà lloc del 22 al 31 d’agost.

La Fundació Pinnae continuarà col·laborant amb el Firart amb el Premi Pinnae a la millor col·lecció, que consisteix en la possibilitat d’exposar de manera individual al Fòrum Berger Balaguer l’any 2025. Júlia Ríos exposarà les seves peces del 28 d’agost al 29 d’octubre d’aquest any. El sorteig es celebrarà l’1 de setembre i es tornarà a dur a terme al Teatre Casal mitjançant la col·laboració del Casal – Societat La Principal dels darrers anys.

El Firart té oberta la convocatòria fins al 19 de maig. Les persones interessades a participar-hi podran consultar les bases a la pàgina web www.firartvilafranca.cat i al perfil d’instagram @firartvilafranca i enviar el seu portafoli i material necessari a l’adreça de correu electrònic .

La fira seleccionarà 40 artistes, donant prioritat als artistes locals i també buscant un equilibri d’edats, disciplines i innovació en les propostes. El Firart accepta obres de pintura, dibuix, escultura, ceràmica, joieria artística, fotografia i altres disciplines que puguin exposar-se i vendre en petit format. La intenció de l’organització és que cada any es vegi una evolució en les propostes diverses i originals dels artistes, fent del Firart un espai canviant i dinàmic.

El jurat que seleccionarà als 40 participants està format per l’equip del Firart, per l’artista i professora de l’Institut Milà i Fontanals Anna Vallès, per l’artista i professor de l’Escola Municipal d’Art Arsenal Jordi Gibert, per una persona de l’àmbit de les Belles Arts i per un representant de l’equip d’Administradors i Administradores de la Festa Major de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: