Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit més de 280 joves d’arreu de Catalunya per aprofundir en l’emprenedoria

La primera edició del Catalunya Summit ha portat fins a Vilafranca joves amb ganes d’emprendre i innovar, que han pogut conèixer experiències d’èxit i eines per desenvolupar els seus projectes.

Vilafranca ha estat durant tot el dissabte el punt d’atenció del món de l’emprenedoria a nivell de Catalunya, amb motiu de la celebració de la primera edició del Catalunya Summit, impulsat des de l’Associació Tandenn i l’Ajuntament de Vilafranca.

Durant tot el dia es van dur a terme repartides entre l’Enològica i el Fòrum Berger Balaguer diverses conferències i sessions de treball per tal d’ajudar a iniciar-se en el món de l’emprenedoria, i tenir clars els processos creatius, de desenvolupament d’una idea o projecte i de com fer-ho realitat.

Aquesta proposta volia ser una punt de trobada i intercanvi d’experiències entre joves emprenedors i persones amb idees innovadores d’arreu de Catalunya. El president de Tandenn, Miquel Àngel Mora, explica que es dirigeixen a joves i estudiants interessats en tenir un major coneixement sobre el món de la innovació i els que es vulguin preparar pel camí de l’emprenedoria, de com passar de l’idea a l’èxit. La idea era reunir unes 250 persones, i finalment han estat més de 280 els apuntats.

Des de l’Ajuntament s’ha comptat amb el suport de la regidoria de Promoció Econòmica i de la d’Educació. Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica es mostrava content de la resposta assolida en aquest primer Catalunya Summit, que donava continuïtat als diferents projectes en relació a l’emprenedoria que ja fa l’Ajuntament.

De la seva banda, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, recordava que ja fa temps que es fan projectes com el ‘Cueme’ de cooperatives a les escoles en el cas de primària; o el Eugeni connect per els alumnes de secundària. Continuar donant suport a l’emprenedoria ja des de joves.

El Congrés el va obrir al Fòrum Berger Balaguer l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, i el president de Tandenn Miquel Àngel Mora. En aquest mateix espai després es va fer la primera de les xerrades en aquets ca amb la professora de la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa, i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salan.

A partir d’aquí, i al llarg de tot el dissabte es van fer diferents sessions de treball, tallers i presentacions, que van tenir com a eix central la innovació, l’emprenedoria i el desenvolupament i creixement del talent jove.

A més, i com a acompanyament per a les famílies dels joves emprenedors, es van organitzar diferents activitats com un tats de vins a la terrassa del Vinseum.

L’objectiu principal de la jornada era donar eines als joves emprenedors per continuar endavant amb les seves idees i projectes, i en aquest cas la feina dels formadors i emprenedors que explicaven les seves iniciatives i com les havien desenvolupat era important.

Per a ells veure que hi havia tant bona resposta a aquest primer congrés d’emprenedoria per a joves era important, ja que significa que entre aquest col·lectiu hi ha ganes de conèixer i aprendre.

Una de les formadores i emprenedora que participaven en el Catalunya Summit era la formadora vilafranquina Maria Batet. Des del seu punt de vista era important aquest interès per l’emprenedoria, tot considerant també que és un camp on hi ha més igualtat de gènere.

Qui també va presentar el seu projecte i les seves tècniques de desenvolupament va ser Cesc Llauradó, un jove de 17 anys que és CEO i soci fundador de ‘Welme app’, una plataforma de streaming que aplicant realitat virtual connecta streamers amb fans que vulguin tenir una relació més directe. En el seu cas comenta que la seva edat pot haver generat algun dubte en algun moment, però que per ser emprenedor cal posar-hi moltes ganes, tenir seguretat en la teva idea i continuïtat i motivació per seguir endavant.

També Laura Ferrer presentava la seva proposta ‘Educació Sexual Conscient’ on a partir del coneixement del propi cos i la pròpia sexualitat, dóna eines per créixer i emprendre. Va començar fent tallers per a noies joves que començaven a menstruar, però ja fa temps que s’adreça tant a dones com a homes per tal de positivar i treure profit de cada moment.

Totes les sessions van tenir força seguiment, i a més cada participant es podia fer el seu programa de treball centrat en les seves inquietuds o necessitats, per la qual cosa es feien de manera simultània diferents activitats amb la voluntat que tothom en pogués treure el màxim profit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: