Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles vilafranquines preparen la jornada intensiva del setembre amb moltes incerteses

Els centres educatius comencen ja a preparar l’inici del proper curs, avançat al 5 de setembre, i amb la novetat de la jornada intensiva i les activitats lúdico-educatives que han d’organitzar.

La recta final d’aquest curs 2021-2022 s’ha vist alterada per l’anunci que va fer el departament ja fa uns mesos de canvis de cara al proper, principalment l’avançament de la data d’inici, la jornada intensiva que es farà el setembre i els canvis curriculars que afecten alguns cursos.

Un seguit de propostes que han generat protestes dels sindicats i personal del sector de l’educació; però també preocupació i incertesa en les direccions dels centres que han de plasmar aquests canvis.

La directora de l’Escola Pau Boada de Vilafranca, l’Imma Badell, explicava que van rebre les propostes amb sorpresa, i que ara per ara encara tenen poca informació sobre com s’han de dur a la pràctica. Sobre la jornada intensiva durant tot el mes de setembre, comenta que el Departament és qui hauria d’aportar el monitoratge, però que la programació i la gestió d’aquestes activitats lúdico-educatives de tarda l’han de fer des de la direcció.

Badell apunta que el sector de l’educació, com bona part de la societat, sortia ara de dos anys complicats arran de la pandèmia i que s’esperava que aquest curs pogués ser el de recuperar la normalitat. La situació que s’ha viscut aquests darrers mesos i els canvis anunciats de cara al setembre no han permès que sigui així.

Des dels centres s’apunta també un cert esgotament per molts anys de retallades, que ara amb les darreres propostes que ha fet el Departament sense pràcticament consens amb el sector han fet esclatar les protestes.

En aquest sentit, Iolanda Bertran, directora de l’Escola Mas i Perera de Vilafranca, comenta que iniciar el curs el 5 de setembre no és un problema un cop ja s’ha assumit i començat a treballar per planificar-ho. Una altra qüestió és el tema de les extraescolars durant les tardes del mes de setembre.

Bertran recorda també que des del 2020 a les escoles no es pot treballar amb normalitat, primer ha estat a causa de la pandèmia, i ara aquests darrers mesos per la tensió que ha comportat els anuncis fets per el departament sumats a les retallades en el sector dels darrers anys.

No tot són coses negatives, ja que Imma Badell apunta que l’avançament en l’inici de curs ha comportat també el compromís del Departament de tancar les plantilles dels centres de cara al proper curs a finals de juny, i això els ha de permetre poder-ser planificar una mica millor

Tot just queda menys d’un mes per acabar aquest curs 2021-2022, i tot i que en molts casos les direccions ha tinguin al cap l’inici del proper, s’ha de fer el tancament i balanç de l’actual abans del juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: