Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El retorn de les Fires es salda amb bones sensacions i recuperant volum de visitants

Les Fires del 2022 han estat les de la tornada a l’activitat després de 2 anys. Des de l’organització se’n fa un bon balanç, tot i que alguns expositors apunten que hi ha hagut menys visitants.

Des de divendres l’activitat ha estat intensa al recinte firal de Fires a Vilafranca, que diumenge a la tarda tancava portes amb els habituals sorteigs dels 3.000€ entre les persones que van comprar-hi un cotxe; i els 1.000€ entre els qui van comprar maquinària agrícola.

Diumenge era moment també de fer valoracions. Pere Regull apuntava que havien estat unes bones fires, per reactivar l’activitat econòmica de la vila. Com a mostra explicava el centenar de cotxes que s’havien venut durant les fires, menys que altres anys, però una xifra important després de 2 anys sense celebrar-les.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, en feia un balanç positiu, posant en valor també tota l’activitat que es genera en aquests tres dies a tot Vilafranca, més enllà del recinte firal.

Un any més tornaven a Fires també els vins de la D.O Penedès, per tal de completar amb els tastos l’oferta al voltant de les stands. El director de la D.O Penedès, Francesc Olivella, parlava de bones sensacions i bona afluència de públic durant els tres dies.

Entre els expositors les sensacions eren diverses, però en general s’apuntava una menor presència de públic que el darrer any abans de la pandèmia. Araceli Bàrcenas, de Vilafranca Descans, apunta que tenien moltes ganes de tornar a fer fires, però tenia la sensació que hi havia menys públic que altres anys.

Un altre dels expositors habituals, en aquest cas al sector de l’automoció, és Remm Guitart. Fèlix Tutusaus, assessor comercial de la marca, opinava que en general havien estat unes bones fires, amb el dissabte tarda com a millor moment; i explicava que el seu sector s’havien trobat amb la dificultat d’uns terminis per entregar els cotxes nous que són molt llargs i han frenat alguns compradors.

Al voltant del recinte firal tornaven també aquest any els artesans i productors que oferien el seu producte a l’Avinguda Catalunya. La Montse Lluch des de la parada en que es ven l’oli que elabora la seva família explicava que havien tingut menys moviment que altres anys.

Entre els visitants es destacava el bon ambient i el fet que es veia força moviments als estands i els passadissos. Martí Parellada apuntava que hi havia ganes de tornar a fer activitats, i que després de dos anys de covid es veia molta gent a les Fires.

Els qui també són sempre a Fires són els administradors de la Festa Major de Vilafranca, que aprofiten per presentar el seu marxandatge i donar-se a conèixer entre els vilafranquins. Mariona Gusi destaca que s’ha acostat força gent a veure’ls.

Han estat tres dies, des de divendres, en que el teixit comercial de Vilafranca ha pogut tornar a mostrar la seva proposta als ciutadans en unes fires que més enllà de les valoracions econòmiques que es puguin fer en els propers dies han estat les de la represa.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: