Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Satisfacció generalitzada de la comunitat educativa per la retirada de la mascareta

Avui ha començat el tercer trimestre a les escoles i instituts. I ho ha fet amb una novetat. Els alumnes de primària i secundària ja no cal que portin mascareta a les aules.

Ja s’han començat a retirar les mascaretes als interiors. Han fet el primer pas els alumnes de primària i secundària, que no cal que la portin a les aules. Els de batxillerat i cicles formatius s’hauran d’esperar fins demà dimecres. Igual que els docents i la resta de població.

L’ambient a les portes de les escoles era d’il·lusió. Les famílies estaven contentes de la retirada de les mascaretes. Així ho manifestaven la Núria Ventura i la Àngels Toro, mares d’alumnes de l’escola Pau Boada de Vilafranca.

Dins de les aules, els infants de l’escola Pau Boada han començat la jornada lectiva explicant les seves vacances de Setmana Santa als mestres i a la resta dels seus companys. La gran majoria sense mascareta, tot i que encara hi havia algun que optava per continuar-la portant.

La directora de l’escola Pau Boada, Imma Badell, destacava que és un pas important.
Badell remarca que, al llarg d’aquests dos anys, impartir classe ha estat tot un repte. La mascareta ha estat una barrera per la comunicació.

També a l’escola Mas i Perera celebren la retirada de les mascaretes. Els nens i nenes de primària han passat moltes hores amb aquest element de protecció posat i tenien ganes de prescindir-ne i veure’s les cares.
El Logan és alumne de 5è.

Els i les mestres han notat que l’alumnat arribava a l’escola amb ganes després de dos cursos en què les mascaretes han format part del seu dia a dia.
L’Andrea és tutora de 1r A.

A més, la mascareta ha suposat en molts casos una dificultat afegida en la socialització i l’adquisició de la llengua.
La Maria San Miguel és mestra d’audició i llenguatge.

En el cas d’alumnat amb dificultats auditives, la mascareta ha estat un obstacle que s’ha hagut de salvar amb eines com pictogrames, material manipulatiu i vídeos.

La retirada de les mascaretes a les aules de primària i secundària arriba després que els pediatres apostessin per retirar-les a partir del febrer de forma progressiva començant pels alumnes més joves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: