Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’empresa GCR Group ha comprat la fàbrica de Robert Bosch a Castellet i la Gornal

L’adquisició s’ha formalitzat aquest dimecres i s’engloba en els plans d’inversió de l’empresa, especialitzada en reciclatge de plàstics.

GCR té la seu a la Bisbal del Penedès i té una plans d’inversió de 100 milions d’euros. La previsió és posar en marxa la nova empresa de Castellet a començaments del 2023, amb un centre de transformació de residus plàstics , contractant inicialment 60 treballadors, seleccionats prioritàriament entre els 200 que treballaven a Robert Bosch de Castellet. La previsió també és que més endavant es puguin contractar més treballadors.
El qui va ser president del comitè d’empresa de Robert Bosch i secretari d’organització de l’Anoia-Penedès-Garraf d’UGT, Carlos Teruel, valora de forma positiva l’acord final al que s’ha arribat.

Teruel recorda que quan es va negociar amb Robert Bosch el tancament de la planta els sindicat també van incloure en la negociació la voluntat de reindustrialització de la planta. Per això es va crear una comissió de treball en la que hi han intervingut també la Generalitat i el Consell Comarcal. També apunta que ha estat clau per el futur de l’operació el desencallament del polígon industrial Cal Vias.
La compra-venda de la fàbrica de culmina el preacord que GCR i Robert Bosch van signar a finals de novembre de l’any passat. Per la seva banda el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que la compra de Robert Bosch a Castellet i la Gornal per part de GCR Group permet preservar l’activitat industrial i mantenir llocs de treball de qualitat a la comarca, i avançar en l’objectiu de reindustrialitzar Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: