Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més implicació de l’administració per evitar deslocalitzacions a la indústria

Els representants dels treballadors demanen una implicació clara de l’administració per evitar deslocalitzacions com la de Robert Bosch o Mahle.

Durant aquest 2021 han tancat a l’Alt Penedès empreses molt importants a la comarca. És el cas de Robert Bosch, a Castellet i la Gornal, o Alfisa, a Santa Margarida i els Monjos. Properament també tancarà Mahle, a Vilanova i la Geltrú. Parlem d’uns 700 treballadors i treballadores en total, però es tracta de plantes que generaven també feina i activitat econòmica al seu voltant de forma indirecta.

Carlos Teruel és el secretari d’organització d’UGT a l’Anoia, Alt Penedès i el Garraf i ha estat president del comitè d’empresa de Robert Bosch a Castellet. Teruel afirma que s’està demostrant la necessitat que l’administració s’impliqui per mantenir indústries a la comarca.

Teruel explica que, tant Robert Bosch com Mahle, estan deslocalitzant a països «low cost» i denuncia que aquestes multinacionals no han tingut la voluntat d’adaptar l’activitat i mantenir els llocs de treball.

De moment, en el cas de Robert Bosch Castellet, hi ha un preacord signat amb GCR Group, una companyia dedicada al reciclatge de plàstics, que garantiria uns 60 llocs de treball.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: