Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO denuncia que Robert Bosch incompleix els compromisos de reindustrialització de Castellet

El sindicat considera que Robert Bosch s’ha desentès de manera unilateral dels acords que es van assumir en la mesa de reindustrialització de Castellet.

CCOO d’Indústria de Catalunya denuncia que Robert Bosch ha incomplert els compromisos assumits amb el comitè d’empresa, en el marc de l’acord de la mesa de reindustrialització de la planta de Castellet i la Gornal, deixant totalment desprotegits els seus treballadors i treballadores. Aquesta desvinculació unilateral de l’acord per part de la multinacional suposa un acte d’irresponsabilitat davant tots els actors que han intervingut en aquest procés.

La tardor de 2021 es va arribar a un acord sobre l’ERO presentat per Robert Bosch per al tancament de la planta de Castellet, que deixava les 300 persones que tenia en plantilla a l’atur. En aquest acord les parts es comprometien a que l’arribada d’un nou inversor havia de garantir l’ocupació durant almenys 3 anys i oferir una garantia salarial d’un 20% per sobre del conveni de referència, a més del compromís de contractació preferent dels treballadors i treballadores de l’antiga Robert Bosch.

Finalment l’empresa GCR es va fer càrrec de la planta de Bosch Castellet, i CCOO ha estat demanant durant mesos una reunió amb els seus representants per traslladar-li els acords sobre les condicions laborals. Finalment GCR ha comunicat que no ha signat cap clàusula sobre garanties laborals amb Robert Bosch.

CCOO traslladarà la qüestió als seus serveis jurídics per veure quines opcions hi ha davant aquest veritable engany de la multinacional, que afecta no només als sindicats, sinó també a la Generalitat i als municipis afectats, com a parts signants de l’acord de la mesa de reindustrialització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: