Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els vehicles amb etiqueta ECO són els més demandats en els concessionaris de Vilafranca

Les zones de baixes emissions, l’augment dels preus dels carburants i una major preocupació per el medi ambient han portat a que creixin les vendes de vehicles elèctrics i híbrids.

El sector de l’automòbil ha anat passat per diferents crisi en els darrers anys. Des de les dificultats que va comportar la pandèmia amb un descens important de vendes, fins a la recent crisi dels microxips que ha dificultat en alguns casos l’arribada dels vehicles als concessionaris.

Aquesta darrera situació l’han notat més algunes marques que altres, com apunta des d’Autocam Jordi Carbó.

El que sí detecten els comercials, és que els possibles compradors cada cop s’interessen més per els vehicles amb etiqueta ECO, com apunta en David de Hyundai.

Des dels concessionaris consideren que avui dia hi ha cada cop més preocupació per el consum de combustible i la preservació del medi ambient.

En els darrers mesos a causa de les diferents situacions que s’han viscut ja sigui amb la pandèmia com per la pujada de l’energia, les vendes potser s’han contingut una mica. Però Jaume Nicolàs, del grup Nicolàs, recorda que malgrat tot encara la mobilitat amb vehicle particular és la majoritària.

Davant aquesta necessitat, però, els concessionaris reconeixen que cada cop hi ha més aposta per els vehicles sostenibles. Ara es parla molt dels elèctrics, però Jordi Carbó recorda que ja s’està investigant molt per utilitzar l’hidrogen com a combustible.

De moment el preu dels vehicles totalment elèctrics, i una autonomia encara limitada per la disponibilitat dels punts de càrrega, representa sovint un fre per els compradors, que aposten per l’opció híbrida com a opció a l’hora de buscar un cotxe menys contaminant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: