Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires tornaran a omplir d’activitat els 17.000m2 del recinte de la Zona Esportiva

Després de 2 anys, es recuperen unes Fires de Maig amb un bon nombre d’estands i l’esperança de tornar a tenir una bona assistència de visitants al recinte firal de la Zona Esportiva de Vilafranca.

‘Il·lusionat’ és el lema de l’edició d’enguany de les Fires de Maig, que tornen al seu format habitual després que el 2020 es fessin en format virtual, i el 2021 s’organitzés un programa d’actes i de suport al comerç local durant tot el mes de maig. El cap de setmana del 13 al 15 de maig els expositors i els visitants tornaran a omplir d’activitat els 17.000m2 del recinte firal de Vilafranca.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, apuntava la xifra de 115 expositors en aquesta edició. Una dada molt positiva des del seu punt de vista tenint en compte que aquest està sent un any molt complicat per l’economia i que tot just s’han acabat els dos anys de restriccions i limitacions a causa de la pandèmia.

Les Fires s’organitzen des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, amb el suport d’una comissió de Fires on hi son representats els diferents sectors econòmics.

Jaume Nicolàs, en representació del sector de l’automoció, es mostrava satisfet de poder tornar a celebrar les Fires, i recordava que en els darrers anys de celebració normal s’havien venut més de 150 vehicles durant els 3 dies de fira, consolidant-se com a un motor econòmic.

A més en aquesta edició, com explica Nicolàs, hi haurà uns espais específics al recinte firal dedicats a resoldre possibles dubtes dels visitants en relació als vehicles elèctrics.

El sector de l’automoció comptarà amb 20 marques presents; i entre les persones que facin la compra d’un vehicle se sortejaran com els darrers anys 3.000€ que aporten els concessionaris.

També un any més hi haurà important presència del sector de la maquinària i el serveis agrícoles. Max Margalef, membre també de la Comissió de Fires, explicava que és un moment important per el sector després dels dos anys de pandèmia per poder tornar a mostra totes les novetats. L’aposta per unes mecàniques més eficients i respectuoses amb el medi ambient són algunes de les principals novetats, que arriben ara també als tractors d’una mida més petit com són els dedicats a la vinya.

També des del sector empresarial i de serveis hi ha satisfacció per poder tornar a fer les Fires amb la major normalitat. Rosa Jorba, de la Federació Empresarial del Gran Penedès, apuntava que espais com la Fira són claus per a poder mantenir les relacions i contactes amb els clients i poder mostrar productes i serveis de nou amb presencialitat.

Finalment l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, refermava les ganes de tornar a fer les Fires tant per part de l’administració com per part dels expositors que hi participaran. Per Regull les Fires mantenen la idea original des de la seva primera edició, mostrar l’activitat econòmica de Vilafranca i comarca. Per això és imprescindible que es mantingui el fet que la gran majoria dels expositors siguin del territori.

Les Fires s’inauguraran el divendres dia 13 de maig i a banda dels diferents sectors econòmics amb estands al recinte firal hi haurà també l’habitual fira d’artesans amb unes 50 parades a l‘Avinguda de Catalunya a partir del dissabte. Així mateix a tocar del pavelló de la Gamba hi trobarem la plaça del Vi, un espai on la D.O Penedès oferirà degustar els seus vins i escumosos juntament amb una selecció d’expositors de formatges i embotits; un estand amb operadors del Mercat de la Carn i s’amplia l’oferta de foodtrucks.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: