Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els municipis de l’Arc Metropolità demanen mesures per fer front a les ocupacions il·legals

Els municipis de l’Associació de l’Arc Metropolità, entre els quals hi és Vilafranca, demanen l’adopció de mesures, coresponsabilitat i recursos per fer front a la proliferació d’ocupacions il·legals

Catalunya és la Comunitat Autònoma que registra més situacions d’aquest tipus, sumant el 42% del total d’ocupacions de l’Estat. Els alcaldes reclamen més suport i implicació de les administracions superiors per afrontar les problemàtiques vinculades a l’habitatge. Mesures legals, judicials i més instruments que permetin als municipis atendre les situacions de vulnerabilitat real com, especialment, lluitar contra la proliferació d’ocupacions il·legals conflictives i que en moltes ocasions estan lligades a màfies que es lucren amb aquestes pràctiques. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, subratlla que tothom té dret a un habitatge digne, però una cosa és defensar aquest dret i altra donar cobertura a conductes que generen conflictes i inseguretat o que directament són delictives.
L’Arc Metropolità demana al Govern de l’Estat una reforma urgent de la normativa que doni una millor cobertura a l’actuació policial i també que es clarifiqui la tipificació dels delictes de violació de domicili i usurpació de la propietat, tot incrementant les penes i introduint un agreujant en el casos que hi hagi afany de lucre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: