Dissabte, 26 de Novembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Arc Metropolità demana la reforma del finançament local

El vicepresident i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha afirmat que cal compensar la pèrdua d’ingressos per garantir l’estabilitat dels serveis i polítiques públiques.

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, entre els quals hi ha Vilafranca, ha subratllat avui la necessitat de «reformar el més aviat possible el finançament local per tal que els municipis comptin amb els recursos suficients per donar resposta a les necessitats de la ciutadania».

Els alcaldes han aprovat una resolució en aquest sentit a l’Assemblea General de l’entitat, celebrada a Terrassa, on recorden que el finançament municipal és «una assignatura pendent des de fa dècades i que la situació és encara més urgent des de la reforma de l’impost de la plusvàlua, que ha comportat una notable reducció dels ingressos».

El vicepresident i alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha afirmat que cal compensar la pèrdua d’ingressos per garantir l’estabilitat dels serveis i polítiques públiques. I ha destacat que els ajuntaments han de donar resposta diàriament a moltes situacions que potser no els correspondrien però que els hi arriben com a administració més propera i per això necessiten recursos per oferir solucions.

Durant la trobada s’ha insistit, així mateix, en reclamar a la Generalitat que s’adhereixi a l’acord assolit entre el Ministeri de Transports, Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès per fer possible la Ronda Nord.

Foto: Rafel Casanova

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: