Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès veu amb bons ulls que el Ministeri estudi tancar el 4rt cinturó a Abrera

El tancament del 4rt cinturó al corredor d’Abrera és l’opció defensada des d’un inici per la Plataforma Defensem la Identitat Vitivinícola del Penedès

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) acaba d’anunciar que licita, per un import de 1,8 milions d’euros, el contracte de serveis per redactar l’estudi informatiu ‘Connexió de l’autovia B-40 amb la autovia A-2 i l’autopista AP-7 a Abrera i Martorell’.

El tancament del 4rt cinturó al corredor d’Abrera és l’opció defensada des d’un inici per la Plataforma Defensem la Identitat Vitivinícola del Penedès

Segons informacions publicades per el Mitma, la finalitat de l’estudi serà la de definir i comparar diferents alternatives per a la construcció d’un corredor que permeti garantir de manera fluida, còmoda i segura els moviments entre Barcelona, Terrassa, Lleida i Tarragona.

L’anunci de la licitació d’aquest estudi informatiu ha estat rebut com una molt bona notícia per part de la Plataforma DIV Penedès. Consideren que aquesta iniciativa encaixa totalment amb la que ha estat, des d’un inici, la primera i única opció possible que han defensat des de la Plataforma a la problemàtica del 4rt cinturó, i afegeixen que un 4rt cinturó tancat al corredor d’Abrera, evitaria entrades expansives cap el Penedès, amb efectes que podrien ser devastadors sobre l’espai vitivinícola, tan reconegut i escàs, si més no en entorns metropolitans, en el conjunt d’Europa.

La Plataforma DIV Penedès, que va ser creada pel seguiment del nou Pla Territorial Parcial del Penedès, està liderada per la patronal del Cava AECAVA, UVIPE-AVC i el CEPVI. La Plataforma compta amb l’adhesió més de 150 agents socials del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: