Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat dels dissabtes de Vilafranca torna a les ubicacions originals

Les parades que actualment es posen a la rambla Nostra Senyora tornaran a les seves ubicacions originals i així es podrà obrir al trànsit aquesta via.

L’any 2020, per tal de complir els requisits sanitaris exigits per evitar la propagació de la Covid-19, una part del mercat es va haver de reubicar en altres zones amb els objectius de guanyar espai, poder perimetrar el recinte i tenir un control d’aforament. Ara, però, les parades tornaran a les ubicacions originals. Serà a partir del dissabte 23 d’abril. El Tinent d’Alcalde de l’àrea de Desenvolupament econòmic i Projecció exterior, Joan Manel Montfort, ha explicat que les parades que actualment es posen a la rambla Nostra Senyora tornaran a les seves ubicacions originals, majoritàriament conservant el lloc que ja tenien assignat abans de la pandèmia.

Hi haurà, però, algunes novetats. La plaça de l’Oli es convertirà en una plaça gastronòmica, amb parades de degustació i menjar per emportar. Això es complementarà cada primer dissabte de mes, amb la celebració dels Tastets al Mercat.

La plaça Jaume I, a banda de rebre les parades que ja hi havia, s’omplirà de noves parades, ampliant tant la concentració com el mix comercial amb nous articles. La plaça de la Constitució tornarà a tenir dues fileres de parades, amb un primer tram de productors de la terra, i el tram següent, continuant també per la plaça Vall del Castell, amb les parades que ja hi havia anteriorment, de diferents sectors comercials.

D’altra banda, les parades d’alimentació que actualment estan al lateral de la rambla Sant Francesc, i que s’hi van reubicar degut a la pandèmia, s’hi quedaran de manera permanent. Són majoritàriament parades de fruita i verdura, però se’n posarà també alguna de nova d’altres articles alimentaris. Això permetrà preservar unes places de la Vila i de Sant Joan més espaioses, que faciliten la compra i el passeig.

La tornada a la normalitat pre pandèmia també implica la incorporació d’aproximadament una vintena de parades més, superant la xifra de 200 en total.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: