Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El mercat de llibres i roses de Sant Jordi s’ubicarà a la rambla Nostra Senyora de Vilafranca

El mercat de llibres i roses de Sant Jordi s’ubicarà a la rambla Nostra Senyora de Vilafranca

Al voltant del dissabte 23 hi ha previstes activitats molt diverses, relacionades amb Sant Jordi, però també del dia del Graller o prèvies al Diabòlic que organitzen els Diables de Vilafranca.

Enguany Sant Jordi s’escau en dissabte, si bé els actes comencen la vigília, divendres 22 d’abril, amb activitats del 28è Dia del Graller com una trobada d’escoles de gralla i timbal i una taula rodona, la 52a Cantada de Caramelles de Vilafranca al pati de l’Escorxador, i la conferència institucional de la Diada de Sant Jordi que tindrà lloc a l’auditori de VINSEUM, a partir de les 8 del vespre, que enguany tractarà la figura de Josep Maideu i Auguet, sacerdot, músic i compositor, de qui l’any passat es va complir el 50è aniversari de la seva mort. Des del 1919 fins el 1971 Maideu fou organista i director de l’escolania i de l’Schola Cantorum a la basílica de Santa Maria de Vilafranca. En finalitzar l’acte, a la plaça Jaume I, la cobla Catània, de Vilafranca, interpretarà per ballar dues sardanes de mossèn Maideu.

Dissabte les parades del mercat setmanal que actualment estan a la rambla Nostra Senyora retornaran de forma definitiva a les seves ubicacions d’abans de la pandèmia, a les places de la Constitució, del Vall del Castell, de l’Oli i de Jaume I. D’aquesta manera el Mercat de llibres i roses se situarà a la rambla Nostra Senyora, tant a la calçada, que quedarà tallada al trànsit de vehicles, com als laterals. L’horari del mercat serà de 10 del matí a 9 del vespre. També en un lateral, hi haurà el tradicional Mercat d’artesania de Sant Jordi, a càrrec del Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del Penedès.

A la rambla de Sant Francesc, a la tarda s’hi celebraran activitats com la ballada de sardanes, a càrrec de la cobla Catània, a partir de 2/4 de 7 de la tarda, organitzada per Vilafranca Sardanista.

Aquest Sant Jordi serà diferent a les dues darreres edicions. D’una banda, hi tornaran a participar les entitats, i per l’altra, no hi haurà mesures sanitàries com el control d’aforament o el tancament perimetral. La retirada de les mesures ha fet augmentar la participació notablement, i es comptarà amb gairebé 70 parades, entre professionals i entitats de la vila.

El dissabte 23 d’abril autors i autores del Penedès han estat convidats un any més per celebrar aquesta diada amb la instal·lació d’una carpa on podran dedicar els seus llibres als seus lectors. La iniciativa prové del regidoria de Cultura de l’Ajuntament i oferirà un espai a la rambla Nostra Senyora on durant les franges horàries de 12 a 2 del migdia i de 6 de la tarda a 8 del vespre.

A banda del mercat de llibres i roses, a la plaça de l’Oli, hi haurà una nova edició dels Tastets al Mercat, amb parades del Mercat de la Carn que trauran parada a la plaça amb els seus productes a punt per degustar amb cervesa artesana i vins i caves DO Penedès, entre 2/4 de 12 del migdia i les 3 de la tarda.

El mateix dia de Sant Jordi, a les 11 del matí i a 2/4 de 6 de la tarda hi haurà al pati de l’Escorxador un espectacle familiar dedicat als més menuts a càrrec de la companyia Plus Arts, que oferirà una divertida representació del llegenda de Sant Jordi amb titelles gegants i efectes de màgia.

Tots els actes organitzats amb motiu de Sant Jordi a Vilafranca poden consultar-se al web vilafranca.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: