Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Jordi, un esclat d’activitat cultural a Vilafranca

Com és habitual la vigília del Dia de Sant Jordi, l’ajuntament organitza l’acte institucional.

Enguany amb un afegit molt especial. L’auditori del Vinseum va acollir el divendres al vespre la conferència ‘Josep Maideu, Vilafranca del Penedès i el Fons de Música Tradicional IMF-CSIC’ a càrrec de l’investigador científic en musicologia, Emili Ros-Fàbregas. Va ser una conferència pedagògica que va donar detalls de la importància de la figura de mossèn Maideu en l’àmbit musical.

L’alcalde, Pere Regull, va agrair el contingut de la conferència i va recordar que la música, com a vivència, és un element clau també per el manteniment de la cultura.

Just desprès de la conferència a la plaça Jaume I la cobla Catània va interpretar dues sardanes de mossèn Josep Maideu, amb motiu del 50è aniversari de la seva mort.

L’endemà, el Dia de Sant Jordi, el Centre Artístic Penedès, l’Agrícol va oferir una matinal de llibres, música i una visita guiada a l’edifici centenari.

La matinal estava acompanyada de música, amb petites audicions musicals a diferents espais de l’edifici, a càrrec de l’alumnat de l’escola de música Aula de Sons a Vilafranca”.

També com és habitual per Sant Jordi l’ajuntament va programar un espectacle infantil amb la llegenda de Sant Jordi. Enguany a càrrec de la companyia Plus Arts.

Amb la previsió de pluja l’espectacle de la llegenda de Sant Jordi es va traslladar al teatre Cal Bolet en sessions de matí i tarda.

D’altra banda des de l’Associació Creàtic, i el Zig Zag centre d’expressió plàstica, organitzadors fins ara del Tastacontes, enguany van donar un gir, i van organitzar una festa pel dia de Sant Jordi al carrer de la Font.

I també durant tot el dia el Casal organitzava una nova edició del concurs de pintura ràpida. Era la setena edició del Premi Vilafranca Cultura amb increment del nombre de premis i la col·laboració de Pinnae, cedint el Fòrum Berger Balaguer per a l’exposició de les obres premiades.
Els artistes havien de copsar la vitalitat i bellesa de l’ambient de parades, llibres i flors al centre de Vilafranca, però van haver de buscar llocs sota cobert per evitar la pluja.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: