Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’aturada pel català als instituts l’han seguit més els alumnes que els professors

Després dels 3 dies de vaga de la setmana passada i els 2 previstos per la propera, bona part del professorat ha assistit aquest dimecres a classe tot i estar d’acord amb el motiu de la protesta.

La convocatòria es fa per tal de defensar el model d’immersió lingüística a les escoles, davant la sentència que imposa un 25% de castellà. Des dels centres comenten que la majoria de professorat seguiria l’aturada, però recorden que ja es ve d’una setmana passada es que es van fer tres dies de vaga, i que de cara a la propera setmana se n’han previst dos més.

Pere Cuscó és el cap d’estudis de l’Institut Alt Penedès de Vilafranca, i recorda que el món educatiu ja fa temps que està mobilitzant-se en defensa d’un model d’ensenyament que consideren pateix massa retallades i poca atenció per part del govern.

Cuscó recorda que l’aturada d’avui es fa per la defensa del català i s’afegeix a totes les demandes que ja s’estan fent darrerament.

En aquest centre i en la majoria dels de la comarca la convocatòria de vaga ha estat seguida força per els alumnes de 3r i 4t d’ESO, mentre que els de primer i segon que no tenen dret a fer caga han assistit a classe.

A més, en el cas de l’Institut Eugeni d’Ors coincidint amb l’hora del pati s’ha llegit un manifest i s’ha fet una petita concentració amb la participació de part del professorat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: