Dissabte, 2 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca impulsa una formació per reduir l’impacte de la segregació escolar

L’objectiu era establir un punt de trobada per reflexionar sobre el fenomen de la segregació escolar, les seves causes i també les estratègies per reduir-ne l’impacte.

L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), amb el suport de la inspecció educativa, ha organitzat una formació presencial titulada ‘La segregació escolar a Vilafranca del Penedès: estat de la qüestió’, que ha tingut lloc els dies 22 i 29 de novembre a les instal·lacions de l’Enològica. L’objectiu era establir un punt de trobada per reflexionar sobre el fenomen de la segregació escolar, les seves causes i també les estratègies per reduir-ne l’impacte.

La responsable d’impartir les sessions ha estat Sheila González, doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona i experta en desigualtat educativa.

González explica que, com a la resta de Catalunya, a Vilafranca hi ha segregació escolar però, des de la posada en marxa del decret d’admissió, la situació ha anat millorant.

A principis de l’any 2022 va tenir lloc a Vilafranca un curs sobre aquest mateix tema organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Segons l’Ajuntament de Vilafranca, la formació impartida aquest mes de novembre és, d’alguna manera, una continuació i una posada al dia d’aquell curs però amb dues particularitats: hi han participat totes les direccions dels centres educatius de Vilafranca i s’han compartit dades més precises. Gemma Romeu és la regidora d’Educació.

Vilafranca és un dels municipis adherits al Pacte contra la Segregació Escolar impulsat per la Sindicatura de Greuges de Catalunya. Aquest pacte referma la voluntat de les institucions catalanes de vetllar per una escola inclusiva i integradora, que asseguri les expectatives d’èxit de tot l’alumnat, tenint-ne en compte la diversitat i complexitat social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: