Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal demana fer aportacions econòmiques per donar suport a Ucraïna

Des de l’ens comarcal, recollint la recomanació del Fons Català de Cooperació, expliquen que resulta més útil fer aportacions econòmiques que no pas donacions de material.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha posat en marxa una campanya per recollir fons econòmics per enviar a les organitzacions que donen suport a les víctimes del conflicte.

Segons l’Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris, el diumenge 27 de febrer almenys 368.000 persones havien creuat ja als països veïns (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i altres) fugint de la violència generada per la guerra, i hi havia més de 160.000 persones desplaçades internes.

La recomanació del Fons Català de Cooperació i de les principals organitzacions de cooperació internacional és que prioritàriament es facin aportacions econòmiques en comptes de recollida de material, ja que les entitats especialitzades i que treballen en el territori poden adquirir el material, de manera més efectiva i adequant-se a les circumstàncies del moment, als països veïns que estan acollint els refugiats ucraïnesos.

Les empreses, entitats o persones que vulguin fer aportacions econòmiques poden fer una transferència a qualsevol dels comptes bancaris habilitats al BBVA i a CaixaBank.

Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament informen que les aportacions rebudes formaran part d’un fons comú i que els recursos es destinaran d’acord amb les necessitats identificades i les peticions fetes a través de les entitats humanitàries i els municipis implicats als països veïns i a Ucraïna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: