Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La gestió de l’aigua, eix prioritari del projecte ‘Life EcoAdapt50’ a l’Alt Penedès

La gestió de l’aigua, eix prioritari del projecte ‘Life EcoAdapt50’ a l’Alt Penedès

Les persones, entitats o empreses de l’Alt Penedès interessades a formar part del Living Lab de l’Alt Penedès del projecte Life eCOadapt50 poden contactar amb el Servei de Medi Ambient del CCAP

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès impulsa a la comarca aquest projecte europeu que té com a objectiu potenciar l’acció d’adaptació al canvi climàtic en el sector turístic, forestal i agroramader
La segona sessió del living lab de l’Alt Penedès del projecte Life EcoAdapt50 es va reunir el dijous 25 d’abril a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Prop de 30 persones van donar veu a les accions d’adaptació al canvi climàtic a la comarca.

Algunes d’aquestes accions s’han heretat de l’anterior projecte Life dut a terme a la comarca (Clinomics 2016-2023), d’altres han sorgit del Pacte d’Alcaldies per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC 2022-2023) i d’altres han estat proposades pels “stakeholders” que voluntàriament participen en el projecte Life EcoAdapt50 (2023-2030).

Les accions d’adaptació al canvi climàtic a l’Alt Penedès estan emmarcades en 8 grans eixos, essent l’eix “Gestió Sostenible dels Recursos Hídrics” considerat eix prioritari ja que dona una resposta més tranversal a l’estratègia d’adaptació al canvi climàtics del sectors turístic, forestal i agroramader objecte del projecte.

En la segona part de la sessió del living lab de l’Alt Penedès, els participants van treballar per grups i van valorar els eixos i les accions en base a diferents criteris: viabilitat econòmica, tècnica, social i político-institucional; transversalitat, replicabilitat a altres territoris, innovació en governança, innovació tècnica, econòmica i comercial; beneficis ecològics i socials, i adaptació al canvi climàtic.

Algunes de les accions a treballar en aquest projecte Life són: la millora de la qualitat de l’aigua al pantà de Foix, l’ús d’aigua regenerada per al reg agrícola, la retenció d’aigua a la vinya (millora de la gestió de l’aigua a nivell freàtic fent basses, modificant camins i gestionant rasses i aigüeres), la instal·lació de dipòsits de recollida d’aigües pluvials, o la promoció d’accions de millora de la connectivitat fluvial.

Les persones, entitats o empreses de l’Alt Penedès interessades a formar part del Living Lab de l’Alt Penedès del projecte Life eCOadapt50 poden contactar amb el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ().

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: