Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acaba un mes de març molt reivindicatiu a ensenyament, amb més seguiment a secundària

Aquest mes els sindicats de l’ensenyament han convocat de manera unitària 5 jornades de vaga, per tal de mostrar el seu rebuig a les propostes de canvis del Departament d’Educació.

Aquest dimarts i dimecres torna a haver-hi convocatòria d’aturada a les escoles i instituts. Després de les aturades de fa 15 dies, mestres i professors estant cridats novament a aturar-se. La directora de l’Escola Estalella, Mònica Calaf, apunta que dimarts al seu centre hi havia poca incidència, i recordava que les queixes principals tenen a veure amb canvis poc explicats i que els costa d’entendre.

La directora de l’Escola Dolors Piera, Carme Ayllón, recordava que tota la comunitat educativa ja fa anys que està desanimada i cansada de retallades i manca de recursos. Les protestes tenen a veure, deia també, amb les maneres com es donen a conèixer les propostes de la conselleria, sovint sense consens ni comunicació. Sense explicar com es podran aplicar, i sense uns recursos clars.

Aquesta aturada ha estat convocada de manera unitària per tots els sindicats, i Lídia Almagro que és la delegada d’Educació Pública de CCOO a l’Alt Penedès i Garraf, recordava que és fruit de 10 anys de retallades que han comportat mancances molt importants al sistema educatiu. Per Almagro la situació és complicada ja que detecten una manca evident de voluntat política de la Conselleria.

L’aturada d’avui està tenint més seguiment a secundària que no pas a primària, ja que la majoria de modificacions que es preveuen en el decret que ha fe la conselleria tenen afectació a la secundària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: