Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres a l’estació de Rodalies de Vilafranca en milloraran l’accessibilitat

Els treballs, que avancen al ritme previst, suposen una inversió de gairebé 3 milions d’euros i consisteixen en la millora de l’accessibilitat de l’estació.

Els treballs, que avancen al ritme previst, suposen una inversió de gairebé 3 milions d’euros i consisteixen en la millora de l’accessibilitat de l’estació amb la construcció de rampes d’accés al vestíbul i la renovació dels ascensors, entre altres actuacions. L’obra civil disposa d’un termini d’execució de 15 mesos des de l’inici de les obres, que va tenir lloc al novembre. De manera que es preveu que acabin a principis del 2023.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, que també contempla millores en altres estacions de la comarca, com la de La Granada i la de Santa Margarida i els Monjos.

Les obres a les estacions han de conviure amb les que estan en marxa per part d’Adif al corredor mediterrani. Les que ocupen el tram Martorell – Castellbisbal tindran, sobretot a l’estiu, afectació directa sobre la circulació de trens a la línia R4, que dona servei a la nostra comarca.

Tant Renfe com la Generalitat s’han compromès, doncs, a oferir alternatives als viatgers en els moments en què aquests treballs generin més complicacions a la xarxa ferroviària i a comunicar-ho prèviament als alcaldes i alcaldesses.

Encara en relació a l’estació de Vilafranca, el regidor de Mobilitat Aureli Ruiz ha explicat a la nostra redacció que hi ha prevista l’execució, a partir del mes de març, de dos ramals amb topall als extrems de l’estació de vilafranquina per «dotar-la d’una millor funcionalitat com a capçalera de serveis». Aquestes obres permetrien que la línia que ve de Tarragona arribés fins a Vilafranca. Actualment, aquesta línia va des de Salou – Port Aventura fins a L’Arboç.

Les obres les ha de portar a terme Adif. Que es faci o no l’extensió de la línia RT2 fins a Vilafranca, dependrà de la Generalitat, qui és qui té la competència, però des de l’Ajuntament afirmen que el govern veu aquesta possibilitat «amb bons ulls».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: