Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Denuncien el cap de la Policia Local de Vilafranca per prevaricació en un procés de promoció

El representant sindical del CSIF i la representant de la UGT han presentat denunciat al jutjat de Vilafranca contra l’Inspector Albert Romero, que era el president del tribunal que feia la selecció.

El passat mes de novembre es va iniciar un procés de promoció interna a la Policia Local de Vilafranca per tal de cobrir una plaça de caporal. Un procés al qual es van presentar 5 candidats. Després de fer els exàmens pràctics i una prova tipus test, va resultar que dos dels cinc aspirants no havien assolit el mínim per passar a la següent fase. Aquests dos van demanar revisar nota i un d’ells va acabar assolint la nota suficient per passar a la següent fase.

En aquest moment els representants dels sindicats que seguien el procés selectiu van considerar que s’havien dut a terme algunes irregularitats, que podien ser constitutives de delicte ja que diuen afavorien un dels candidats. Francisco Martin de la Central Sindical Independent i de Funcionaris, i Begoña Martínez d’UGT han presentat denúncia per delictes de prevaricació, omissió de perseguir un delicte i suborn i tràfic d’influències contra el president del tribunal, l’Inspector Albert Romero

Posats en contacte amb Marín, va declinar fer declaracions i ens va remetre al President de la Junta de Personal de l’Ajuntament de Vilafranca, Ismael Gamero. Les suposades irregularitats que denuncien els dos representants sindicals es presenten al jutjat de guàrdia ja que, com apunta Gamero, els denunciants consideren que poden ser constitutives de delicte.

L’inspector Albert Romero, de la seva banda, remarca que no hi ha res a amagar en tot el procès, i que es va recollir la demanda de les dues persones suspeses de revisar la seva nota. El tribunal va decidir en un dels casos corregir-la i aprovar un dels candidats.

Des de l’ajuntament es recorda que el tribunal estava format per 5 persones, dues d’elles nomenades per la Generalitat. Les altres tres eren la cap de recursos humans de l’Ajuntament, el sots-cap de la policia local i l’inspector. El regidor de seguretat ciutadana , Joan Manel Montfort defensa la presumpció d’innocència, tot esperant la resolució judicial de la denuncia.

Les parts estan citades aquest dimarts 22 de febrer al jutjat de Vilafranca que ha de d’escoltar les diferents declaracions i decidir la continuïtat o no del procediment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: