Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sindicats i patronal valoren positivament la reforma laboral

El divendres 31 de desembre va entrar en vigor la reforma laboral, després de la publicació del reial decret al BOE el dia anterior.

A grans trets, la reforma laboral persegueix posar límit a la temporalitat, tornar l’equilibri a la negociació col·lectiva i incorporar a la legislació ordinària els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que substituiran els utilitzats en pandèmia, però amb el mateix objectiu: evitar acomiadaments.

David Andreu, membre del Comitè executiu de la Federació Empresarial del Gran Penedès, explica que el primer balanç que fan des de l’entitat és positiu, principalment perquè la reforma és fruit d’un acord.

Sobre el tema de la temporalitat, Andreu opina que l’estabilitat dels treballadors pot beneficiar l’activitat econòmica.

Des del sindicat CCOO també fan una primera valoració molt positiva perquè la reforma aborda aspectes bàsics per als treballadors i treballadores.

Albert Rodríguez és el coordinador de CCOO al Garraf i l’Alt Penedès.

Rodríguez destaca que caldrà estar alerta perquè es compleixin les noves condicions.

Encara que la reforma laboral hagi entrat en vigor l’últim dia de l’any 2021, el nou marc de contractació establert en aquesta norma es posarà en marxa tres mesos després de la publicació del decret al BOE, per la qual cosa les empreses tindran de termini fins al 30 de març per adaptar-s’hi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: