Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès instal·la un equip de Ressonància Magnètica

Aquest dilluns s’han iniciat les obres per instal·lar un equip de Ressonància Magnètica on fins actualment hi havia el telecomandament al Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Comarcal.

Aquesta inversió de més d’1 milió d’euros respon a l’objectiu del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf d’apropar els serveis als pacients del territori i mantenir una evolució constant en la innovació tecnològica. Les obres d’adequació de l’espai tindran una durada de dos mesos i un mes per a la instal·lació de l’equip, pel que a principis del mes d’abril ja estarà en funcionament. El nou equip permetrà la realització d’aquestes exploracions als pacients de l’Alt Penedès, tant hospitalitzats com ambulatoris, evitant el desplaçament a l’Hospital Sant Camil. Aquest equip també augmenta el confort del pacient a l’hora de realitzar-se l’estudi, ja que disposa d’un tub ampli amb l’objectiu de disminuir la claustrofòbia i la necessitat de sedació anestèsica. Incorpora, a més, els últims avenços tecnològics, els quals suposen una millora global en la qualitat i el temps de realització dels estudis i és respectuós amb el medi ambient, perquè és l’equip que utilitza menor quantitat d’heli del mercat.

Fins ara, a l’àmbit territorial del CSAPG, es disposava d’un sol equip de ressonància magnètica ubicat a l’Hospital Residència Sant Camil per atendre a una població de més de 250.000 habitants. La demanda d’exploracions s’ha incrementat en els darrers anys i s’espera que aquest augment constant continuï degut a la major indicació d’estudis per tal d’evitar l’exposició a radiacions ionitzants dels pacients.

L’equip està finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGeneration, amb un pla d’inversió en equips d’alta tecnologia del Govern d’Espanya.

Pel que fa al cost de les obres i la part no finançada de l’equip, l’assumeix el Consorci en el pressupost d’inversions anuals assignat al centre, així com el manteniment posterior.

El Servei de Diagnòstic per la Imatge és una àrea altament tecnificada amb una activitat anual de 180.000 exploracions. Aquest equip de RM apropa el servei als pacients, reforçant i ampliant la qualitat del servei i s’afegeix a la dotació d’equips que s’han renovat en els últims anys, com són els mamògrafs pels tres hospitals donats per la Fundació Amancio Ortega, l’ecògraf per l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès donat per la Fundació Família Torres, els equips de RX digital simple de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i l’Hospital de Sant Antoni Abat, els 2 arcs quirúrgics i el mini-arc quirúrgic de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i el portàtil de RX de l’Hospital Residència Sant Camil. Alguns d’ells, amb un percentatge del cost subvencionat a través del Programa Especial de Renovació Tecnològica del CatSalut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: