Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres per instal·lar un nou equip de ressonància magnètica a l’hospital estan en marxa

La instal·lació del nou equip de ressonància magnètica a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès permetrà evitar desplaçaments a Sant Camil.

Les obres per instal·lar un nou equip de ressonància magnètica a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès estan en marxa. Fins ara, a l’àmbit territorial del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf es disposava d’un sol equip de ressonància magnètica ubicat a l’Hospital Residència Sant Camil per atendre a una població de més de 250.000 habitants.

El nou equip se situarà on fins actualment hi havia el telecomandament al Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’hospital de Vilafranca i permetrà la realització d’exploracions als pacients de l’Alt Penedès, tant hospitalitzats com ambulatoris, evitant el desplaçament a Sant Pere de Ribes.

De cara als pacients, l’equip millora el confort ja que té un tub més ampli amb l’objectiu de disminuir la claustrofòbia i evitar la sedació anestèsica. El temps de realització dels estudis és menor i l’aparell és respectuós amb el medi ambient, perquè és el que utilitza menor quantitat d’heli del mercat. Per als professionals, disposar d’un equip de ressonància magnètica in situ és també un avantatge, com explica la doctora Merche Rodríguez, Cap del Servei de Diagnòstic per la Imatge del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.

La demanda d’exploracions de ressonància magnètica s’ha incrementat en els darrers anys i s’espera que aquest augment constant continuï degut a la major indicació d’estudis d’aquest tipus per tal d’evitar l’exposició a radiacions.

El nou equip està finançat per la Unió Europea a través dels fons NextGeneration; concretament dins un pla d’inversió en equips d’alta tecnologia del Sistema Nacional de Salut promogut pel govern d’Espanya. Pel que fa al cost de les obres i la part no finançada de l’equip, l’assumeix el Consorci en el pressupost d’inversions anuals assignat al centre, així com el manteniment posterior.

Les obres d’adequació de l’espai tindran una durada de dos mesos i es preveu un mes més per a la instal·lació de l’equip. De manera que, a principis del mes d’abril, ja estarà en funcionament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: