Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La crisi dels microxips alenteix la venda de cotxes nous i potencia la dels cotxes usats

El passat 2021 els concessionaris van lluitar contra la pandèmia, però també van patir la manca de subministrament de vehicles nous i els dubtes que es van generar al voltant dels vehicles dièsel.

Moltes marques s’han vist afectades en els darrers mesos de l’any passat per la crisi dels microxips que ha alentit la fabricació de vehicles nous, i per tant la seva venda. Víctor Miramon, cap de vendes de Hyundai, comentava però que en el seu cas no ho han notat en excés ja que la marca fabrica la majoria dels seus components.

Diferent ha estat situació en altres concessionaris de Vilafranca, que si han notat aquesta dificultat per subministrat vehicles nous. Fèlix Tutusaus, assessor comercial de Remm Guitart, apunta també que la situació ha fet créixer la venda de vehicles usats que en el seu cas han acabat esgotant.

L’any passat el sector de l’automoció va patir també una crisi vinculada als vehicles dièsel, que malgrat tot es continuen venent. Des dels concessionaris expliquen que són vehicles totalment utilitzables avui dia.

Tutusaus apuntava també que en el seu cas havien passat d’un 80% de vendes de dièsel, a un 10%.

La gran aposta per aquest any és continuar potenciant les vendes d’híbrids i elèctrics. Uns vehicles, però, que com explica Miramon encara aixequen molts dubtes.

Un altre gran handicap d’aquests vehicles és el seu preu, encara força elevat. Tutusaus n’apunta també que cal tenir clar l’ús que es vol donar als vehicles

Els concessionaris remarquen que hi ha força gent interessant-se per cotxes, i que l’àmplia oferta fa que puguin mirar, triar i remenar, abans de decidir-se. Aquests darrers mesos, poder tenir el cotxe el més aviat possible era un factor més per decidir la compra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: