Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Agents immobiliaris i promotors demanen més sòl i major oferta de pisos a Vilafranca

Vilafranca té ara mateix poca oferta de pisos, tant de compra com de lloguer. Els experts consideren que caldria modificar la normativa per adaptar-la a les demandes dels qui busquen un habitatge.

La incertesa en molts sector econòmics s’ha deixat notar també en el mercat immobiliari. Segons agents de la propietat immobiliària i promotors, a Vilafranca ara mateix hi ha manca de pisos, tant d’obra nova com de segona mà. Una situació que afecta també en el mercat de lloguer, ja que davant l’actual regulació dels preus, molts propietaris consideren que no els surt a compte llogar. Max Jané, gerent de Fusiona Penedès.

Entre els promotors la sensació és que no hi ha tampoc disposició de sòl per poder construir. Lluís Ribas, de Totconsa, apunta que la zona de la Girada ha estat la darrera que s’ha desenvolupat, i que altres com pot ser el cas de la Pelegrina es poden tirar endavant en breu. Sovint, diu, es topa amb propietats de fons voltor que dificulten la seva activació.

Un altre fet que constaten és la disparitat que hi ha entre l’oferta de pisos que hi ha a Vilafranca i el que demanda la majoria de possibles compradors. Jané apunta que la majoria de persones busquen pisos que tingui sortida, un balcó ampli o una terrassa. I això no es pot trobar a Vilafranca, segons apunta per que la normativa no ho permet.

En aquest sentit, Ribas considera que sovint la normativa no avança a la mateixa velocitat que les demandes del públic. Apunta que a Vilafranca hi ha zones on la norma és molt rígida.

Jané insisteix que no es poden fer àtics com fa uns anys, i que s’aposta per els dúplexs, que sovint no son pràctics.

Un altra handicap de la construcció avui dia son els preus als que s’ha de vendre els pisos. Els impostos a pagar en son una part, però Ribas parla també de les obligacions que marca la normativa europea en quan a aïllaments, sostenibilitat i eficiència energètica dels habitatges, que acaben encarint els materials.

En el seu cas es dediquen també a la rehabilitació, com faran per exemple en aquest immoble a la cantonada entre la plaça de la Constitució i la plaça de la Vall del Castell. Un edifici catalogat, però que igualment s’haurà d’adaptar a aquesta normativa mediambiental i de sostenibilitat, un fet que acaba també repercutint en el preu final dels habitatges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: