Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall torna a centrar l’activitat al parc de Sant julià de Vilafranca

Tot és a punt per tal que el cap de setmana se celebri una nova edició de la Fira del Gall de Vilafranca, aplicant les mesures anti-covid en vigor aquest dies.

Aquest 2021, i després del parèntesi que va representar l’edició de l’any passat que es va celebrar amb un format totalment restringit al centre de la vila, es recupera una certa normalitat i l’espai habitual tot i que amb algunes modificacions per adaptar-se a les normatives covid.

La regidora de Turisme, Dolors Rius, comentava que s’han pres totes les mesures per garantir una Fira el màxim segura.

Al pavelló gastronòmic s’aplicaran les mesures habituals en els restaurants, amb el certificat covid, el rentat de mans i la mascareta fins el moment de menjar. Dolors Rius comenta que aquest any s’han extremat també les mesures sanitàries amb les peces d’aviram, que han passat una prova PCR i s’instal·laran en un espai tancat. Concretament al pavelló firal de la zona esportiva.

Aquest 2021 hi havia moltes ganes de poder tornar a fer la Fira amb normalitat, i de fet s’hi estava treballant ja des de l’estiu.

El retorn de la mostra gastronòmica i de les peces d’aviram a la fira és ben valorat també per els establiments que hi participen habitualment, en el camí de poder recuperar una certa normalitat. Montse Olivella, del restaurant Cal Padrí, considera que s’han pres totes les mesures i destacava l’espai de la gastrobotiga on es podrà adquirir plats de menjar preparats per endur-se a casa sense necessitat d’entrar al pavelló gastronòmic.

Ells són també criadors d’ànecs, que aprofiten per elaborar alguns dels plats que porten a la fira. Olivella remarca que enguany portaran el mateix nombre de racions que en anys normals, convençuts que els plats sortiran ja que hi ha ganes de gaudir d’actes festius.

Un dels trets particulars de la Fira del Gall de Vilafranca és que es pot comprar una peça d’aviram viu, que després es porta a plomar i escorxar, i recollir al cap d’unes hores al mateix recinte firal. Les peces es porten en tres viatges cada dia fins a les instal·lacions de Pagès de Rofes, com explica Rosa Maria Torres.

Fa uns 7 anys que ofereixen aquest servei, i apunten que en els darrers la quantitat d’aviram que reben ha anat baixant.

A l’espera que de cara al proper any ja es pugui fer una Fira del Gall al 100% normal, la d’aquest 2021 s’ha organitzat aplicant al màxim les mesures anti-covid i mirant d’aprofitar els amplis espais a l’aire lliure del parc de Sant Julià.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: