Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 2021 ha animat les vendes del sector de vins i caves, a les portes d’un Nadal incert

Des del març s’han animat les vendes de vins i caves, però la incertesa de cara al Nadal amb el repunt de la pandèmia pot fer baixar les previsions econòmiques d’aquest 2021.

Des de la D.O Penedès apunten que després d’un 2020 molt complicat, les sensacions per aquest any que ara s’acabarà són positives. El president del Consell Regulador, Joan Huguet, explica que a l’espera del que pugui acabar passant aquest Nadal, les xifres poden ser similars al 2019.

L’any 2018 es van vendre uns 18 milions d’ampolles amb D.O Penedès, i esperen poder tancar aquest 2021 amb unes xifres similars. De cara al 2022 el Consell Regulador considera que si la situació de la pandèmia millora les vendes tornarien a créixer.

Des de la Vinateria Inzòlia, el seu propietari David Mas apunta que des del passat mes de març les vendes van tornar a créixer coincidint amb la reobertura de l’Hosteleria. Ara, davant del que pugui passar les properes setmanes, la situació torna a ser d’incertesa.

En el seu cas venen tant a particulars com a hosteleria, i Mas explica que el tant per cent de vendes ha anat oscil·lant en funció de si els restaurants estaven o no oberts. Apunta que normalment venen més vi tranquil que cava, tot i que coincidint amb el Nadal el cava repunta.

Una situació similar pel que fa a la recuperació de les vendes es viu a la Cooperativa Covides. El seu director comercial, Chistophe Marquet, recorda que a partir del març les xifres van anar creixent i en el seu cas amb especial incidència en el cava.

A banda de les exportacions, el sector de la restauració i el de l’alimentació són canals de venda importants per la cooperativa. La venda a particulars, amb la posada en marxa de la botiga on-line darrerament, està sent una opció a l’alça.

El consum de vins i caves normalment es fa en companyia, en àpats amb familiars o amics, i per tant les restriccions i la prevenció davant la situació sanitària acaben afectant les seves vendes. Un any més caldrà estar pendent de l’evolució de la pandèmia per veure l’afectació al sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: