Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cancel·lacions als restaurants i més demanda de test a les farmàcies pel repunt de la Covid

L’augment de casos i d’ingressos per Covid als hospitals ha fet que per precaució s’hagin cancel·lat alguns àpats per aquestes festes, i que la venda de test d’antígens a les farmàcies s’hagi disparat

En els darrers dies s’ha notat a tot el país un augment de casos positius de Covid, amb més ingressos hospitalaris, i més persones a les UCI que estan provocant novament una certa saturació del sistema sanitari. Aquesta situació es deixa notar també a l’Alt Penedès, on segons es recull en el darrer informe que ha fet públic el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, també han augmentat les persones ingressades.

Aquesta situació ha portat a que per precaució alguns dels habituals àpats nadalencs que es fan en aquestes dates a nivell d’empreses i familiars s’hagin cancel·lat. Una situació que se suma a les restriccions que s’apliquen al sector des de ja fa temps. Jordi Cercó, cap de cuina del restaurant Sant Jordi, considera que es tracta de mesures que són necessàries per lluitar contra la pandèmia. No agraden però són bàsiques per preservar la salut.

En el seu cas haurien tingut més d’un centenar de cancel·lacions, bàsicament de grups grans. Es van mantenint els grups familiars o més reduïts.

Des del seu punt de vista la vacunació s’ha deixat notar positivament, ja que la situació és molt diferent de la que hi havia el Nadal passat.

Una situació similar viuen en un altre restaurant vilafranquí, on tot i tenir reserves, reconeixen també que per aquesta setmana ja han tingut cancel·lacions. Àlvar Salas, de Cal Ton, explica que els grups són també més petits.

Apunta que estan pendents de com vagi evolucionant la situació, però consideren que tindran un 10% menys de facturació de la que havien previst. Tot i això, és una situació millor que el Nadal del 2020.

On també estant notant els efectes d’aquest increment de casos de Covid és a les farmàcies, que darrerament han detectat com les vendes de test d’antígens han anat a més. Dissabte al matí en aquesta farmàcia del centre de la vila a primera hora ja n’havien venut bastants, a persones que buscaven una certa seguretat davant dels dinars familiars o d’empresa d’aquestes festes, com explica Romà Bosch

Les darreres dues setmanes n’han venut molts, i aquests propers dies tenen la previsió que les xifres puguin créixer més.

Finalment, i en relació als test d’antígens, Romà Bosch vol aclarir que la majoria de farmàcies de la vila en venen però no en poden fer, només són 3 i en horari diürn. Ho explica ja que han notat darrerament que durant les nits hi ha gent que s’acosta a la farmàcia de guàrdia per demanar un test que els permeti per exemple accedir a l’oci nocturn.

Les dades generals pel que fa a l’evolució de la pandèmia tornen a ser a l’alça, i com dèiem als centres hospitalaris del Penedès Garraf segueixen aquesta tendència. Segons l’informe d’aquest dilluns, als centres del Garraf hi hauria 58 persones ingressades per Covid, 14 més de les que hi havia en el darrer informe. Recordem que a finals de setmana passada eren 44 les persones ingressades, 21 a la Residència Sant Camil per un brot que s’hi va detectar, i a dia d’avui són 24. D’altra banda, a l’Hospital Sant Antoni Abat s’ha passat de les 23 persones ingressades la setmana passada, a les 34 d’aquest dilluns.

La situació és diferent a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, on s’ha passat de les 13 persones ingressades a finals de setmana les 7 que hi ha aquest dilluns.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: