Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salut suspèn temporalment l’obligació de presentar el certificat Covid en col·lapsar el sistema

El col·lapse de la web per descarregar el certificat i la manca d’eines en alguns establiments per poder llegir els codis QR han dificultat la seva utilització durant les primers hores d’aplicació.

Per poder entrar a bars i restaurants, residències de gent gran i gimnasos calia des d’aquest divendres al matí el certificat COVID, que s’ha de descarregar des de la web de Salut de la Generalitat. Una web que ja des d’ahir presentava moltes dificultats per poder accedir.

Finalment, pel col·lapse del sistema, Salut ha decidit suspendre temporalment l’obligatorietat de presentar el certificat almenys fins dilluns.

Des dels diferents sectors, les valoracions són positives com a mesura de prevenció, però es critica que no se’ls ha facilitat les eines ni prou informació per fer-ho àgil i accessible. A més, molta gent no s’havia pogut descarregar el certificat a causa dels problemes informàtics.

La directora de la residència Inglada Via, Marga Padullés, comentava que és positiu de cara a la prevenció de la propagació del coronavirus. En el seu cas ho gestionaran des de la recepció, i Padullés considera que no els causarà gaire problemes ja que les visites ja es fan en horaris concertats prèviament.

En el seu cas, el passaport ja era un recomanació i moltes de les famílies ja els hi han facilitat fa algun temps. Ara, han de plantejar com gestionar el registre dels visitants més habituals, per tal que l’accés sigui el més àgil possible.

Com es pot gestionar aquesta mesura és també una de les preocupacions en el sector de la restauració. Joan Carles Segura, gerent del Casino, lamenta la poca informació i les poques facilitats que se’ls dona des de l’administració. Considera que tot i ser una mesura positiva, pot acabar sent complicada d’aplicar sobre tot en bars i restaurants.

Apunta que des del seu punt de vista sembla que no s’hagi pensat gaire com aplicar-la, i que sigui una mesura de pressió més per que la gent es vacuni.

Des del Celler Taverna Sant Joan, a la plaça de Sant Joan, el seu propietari Manel Canton explicava que un cop més és el sector de la restauració qui ha d’aplicar unes mesures poc clares i sense gaire informació.

Tot i que en alguns establiments de Vilafranca encara aquest divendres al matí no tenien ni les eines ni clar com aplicar aquesta mesura, n’hi havia que sí ja l’aplicaven.

Al Bar Únic, a la Rambla de Sant Francesc, l’Àngela explicava com ho fan per comprovar les dades dels usuaris.

Entre els clients els qui ja s’han pogut descarregar el certificat, com la Vicenta Layunta, ho troben positiu.

El passaport Covid serà també obligatori per accedir als gimnasos. En aquest sentit, el gerent del Complex Aquàtic, Juan Diego Romero, apunta que ara estan en un moment de recuperació d’usuaris, i tenen el temor que aquesta mesura els pugui frenar. Romero explica que aplicaran la normativa, i buscaran la manera d’agilitar al màxim els tràmits.

Els gimnasos són espais amb usuaris habituals que poden accedir a l’equipament diversos cops per setmana. Des del Complex esperen hi hagi eines que permetin a les persones que tinguin per exemple la pauta de vacunació completada no haver de passar cada cop per la recepció.

L’obligatorietat del passaport Covid s’adreça en principi als usuaris, i en el cas dels bars i restaurants només a l’interior. Les dificultats però a l’hora de descarregar-se el certificat, o fins i tot en algun establiment de disposar d’eines per poder llegir els codis QR estant fent que en aquestes primers hores la seva aplicació sigui encara poca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: