Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut Alt Penedès participa al projecte europeu New Metro

New Metro busca la màxima alineació entre els programes educatius i la indústria per facilitar la formació d’estudiants i treballadors.

El projecte es basa en treballar les habilitats en el camp de la mecatrònica, especialment les habilitats tecnològiques clau, i té com a objectiu bàsic dissenyar, desenvolupar i validar itineraris formatius d’aprenentatge basats en el treball real a la indústria, dins un marc competencial europeu compartit i innovador.

L’Institut Alt Penedès està participant en aquest projecte del 18 d’octubre fins el 18 de novembre amb l’alumnat de 2n del cicle de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial.
El professor i cap del Departament Elèctric Damià Méndez explica la finalitat de New Metro.

La tasca que està desenvolupant l’Institut Alt Penedès amb alumnes, professors i col·laboradors d’empresa és, bàsicament, un pilotatge dels continguts de PLC, els controladors lògics programables que es fan servir en automatització industrial, i de robòtica col·laborativa.

Els estudiants, alguns dels quals ja estan treballant en la indústria, poden actualitzar els seus coneixements amb les darreres novetats i posar-los en pràctica a través de la plataforma web de New Metro.

Per al centre, la participació al projecte va en la línia d’oferir una formació al dia amb la innovació i alineada amb les necessitats de la indústria, com explica el director de l’Institut Alt Penedès Carlos Rull.

Quan acabi el pilotatge es farà una sessió de treball a l’institut amb responsables de la multinacional Siemens i també hi ha programada una visita a Universal Robots.
Al projecte hi ha implicats centres, institucions i empreses d’Itàlia, Àustria, Grècia, Alemanya, Polònia i Letònia.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: