Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Farmàcia, Integració social i Desenvolupament d’aplicacions web, nous cicles a l’Alt Penedès

S’amplia l’oferta de cicles formatius a l’Alt Penedès amb estudis de farmàcia, integració social i desenvolupament d’aplicacions web.

L’Institut Escola Intermunicipal de Sant Sadurní imparteix actualment els cicles de grau mitjà de Gestió administrativa i Atenció a persones en situació de dependència; i els de grau superior d’Administració i finances i Educació infantil. L’Inter incorporarà el curs vinent dos nous cicles: un de grau mitjà de Farmàcia i parafarmàcia i un de grau superior d’Integració social.

També a l’escola Montagut de Vilafranca tenen novetats en aquest sentit. Per primer cop el centre acollirà un cicle formatiu. Serà un cicle de grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web i serà privat.

El director de l’escola Montagut Josep M. Lluró explica que la incorporació del cicle forma part de l’estratègia del centre.

Lluró creu que la formació professional s’ha situat finalment on li pertoca després d’un temps en què estava desprestigiada socialment.

El curs vinent, l’escola Montagut oferirà 20 places per a aquest nou cicle, que s’impartirà presencialment en horari de tarda i comptarà amb la col·laboració de l’empresa vilafranquina Gestinet.

La incorporació d’aquests estudis a l’Inter i al Montagut és la principal novetat de cara al curs vinent. La resta de cicles que ja s’estan impartint continuaran igual.

A l’Institut Milà i Fontanals, per exemple, trobem els cicles de grau mitjà de Cures auxiliars d’infermeria i d’Ensenyaments esportius: futbol; i els de grau superior d’Ensenyament i animació socioesportiva i de Documentació i administració sanitàries. Una oferta que ha generat molt d’interès a les jornades de portes obertes.

Des del Milà expliquen que aquest curs hi ha novetats respecte a les preinscripcions pels cicles de grau mitjà amb l’objectiu de garantir la continuïtat educativa i evitar l’abandonament escolar.

Així com al Milà se centralitzen estudis relacionats amb la salut i els ensenyaments esportius, a l’Institut Alt Penedès es fan els cicles de les famílies d’electricitat i electrònica i de mecanització més instal·lació i manteniment. Estudis amb una inserció laboral superior al 90%.

D’altra banda, a l’Eugeni d’Ors hi ha els cicles de grau mitjà de Gestió administrativa, Activitats comercials i Sistemes microinformàtics i xarxes. I els cicles de grau superior d’Administració i finances, Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i Transport i logística.

També a Vilafranca, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya està impartint des de fa uns anys el cicle de grau superior de Guia d’informació i assistència turística en enoturisme.

Mentre que els cicles d’Arts plàstiques i disseny estan centralitzats a l’escola municipal d’art Arsenal de Vilafranca, on trobem els cicles de grau mitjà d’Assistència al producte gràfic imprès, Assistència al producte gràfic interactiu i Procediments de joieria artística. Els de grau superior són de Gràfica impresa, Gràfica audiovisual i Joieria artística.

L’oferta de cicles a l’Alt Penedès es completa amb els cicles de l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech de Sant Sadurní: amb el grau mitjà Olis d’oliva i vins i els graus superiors Màrqueting i publicitat en el perfil professional enològic i Vitivinicultura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: