Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP i sindicats majoritaris signen una declaració per la reactivació de l’economia

CCOO, UGT i la Federació Empresarial del Gran Penedès parlen de construir un front comú per posar la seva experiència i coneixement de la realitat del territori al servei de la reactivació econòmica.

Per aquest motiu insten a la Generalitat i a la resta d’administracions que els tinguin en compte a l’hora d’aprofitar les oportunitats de creixement que hi ha ara al territori i a Catalunya, amb exemples com els fons europeus ‘Next Generation’ , els fons que arribaran destinats a reparar els efectes econòmics i socials de la Covid 19. La patronal i els sindicats proposen avançar en la creació d’ocupació estable i de qualitat, aconseguir rebaixar els índex d’atur amb una especial atenció a dones i joves, i fer una transició al territori cap a una economia més verda, eficient i digitalitzada. També demanen apostar per una formació professional de qualitat que s’adapti a les empreses de la comarca i impulsar un procés de reindustrialització al Penedès i Garraf que permeti mantenir l’actual teixit productiu i crear-ne de nou. Entre les demandes de sindicats i patronal hi ha la millora del transport públic, simplificar l’atenció de l’administració a empreses i ciutadania i que el creixement econòmic sigui respectuós amb l’entorn natural. Per aconseguir-ho reclamen la concertació territorial per assolir consensos i acords pel desenvolupament futur de les tres comarques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: