Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El valor i la qualitat de l’aigua centren la jornada sobre el patrimoni de l’aigua del CEPVI

El valor i la qualitat de l’aigua centren la jornada sobre el patrimoni de l’aigua del CEPVI

Els experts reclamen accions per millorar la consciència social sobre la necessitat de protegir l’aigua i recuperar-ne la qualitat en una zona de secà com el Penedès.

L’objectiu és restituir la biodiversitat dels antics espais humits, mitjançat sistemes de depuració respectuosos i sostenibles més pròxims als nuclis de població, que garanteixin el pas d’aigües netes o la creació de petits aiguamolls que, amb les actuals estacions de bombament, han quedat secs i han provocat grans canvis en els ecosistemes locals.

Tanmateix també proposen sistemes de clavegueram separatius amb tractaments naturals que permetin millorar la qualitat de les aigües residuals i pluvials que es reintrodueixen al sistema hidrològic per afavorir el retorn d’algunes espècies d’aus desaparegudes amb els anys a causa de la mala qualitat de les aigües.

En la jornada van participar-hi Humbert Salvadó, doctor del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona; Josep M. Calaf, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament dels Monjos; Ricard Pintado, biòleg, membre de l’equip d’enoturisme de Segura Viudas; i Víctor Cornejo, geògraf i consultor especialitzat en temes de patrimoni, turisme i paisatge.

La segona tertúlia del cicle sobre el Patrimoni de l’Aigua serà el 8 de febrer. I finalment, a final de març, les conclusions d’aquests debats es recolliran al Congrés d’Art i Paisatge que se celebrarà el 31 de març i l’1 d’abril a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: