Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern de Castellví es reuneix amb la Generalitat per tractar la represa del PDU Cal Vies

Responsables de Castellví de la Marca i dels municipis afectats per el Pla Director Sant Marçal-Cal Vies es van reunir amb la Generalitat per fixar les línies de treball i possibles fases del projecte

El passat 11 de novembre l’alcalde de Castellví, Xavier Ramos i diversos regidors es van reunir juntament amb representants dels municipis veïns de Castellet i la Gornal i de l’Arboç, amb els representants tècnics i polítics del departament de Territori per abordar la represa dels treballs del Pla Director Urbanístic de Sant Marçal – Cal Vies.

L’objectiu era fixar alguna de les millores que ja en el seu dia es van aconseguir. Uns compromisos per exemple que marquen que el Pla Director Urbanístic només marcarà els objectius generals i les directrius de com ha de ser el futur sector mancomunat, tal com es preveu en el Pla Territorial de l’Alt Penedès. D’aquesta manera, s’aconsegueix que el Pla Director no ordeni el territori i, per tant, que calguin tramitar, en cada cas, i posteriorment, els plans parcials, els projectes de reparcel·lació i els projectes d’urbanització. Aquest fet permet que hi hagi un mínim de sis fases més de participació ciutadana.

També es marca que el sector es desenvolupi en un mínim de quatre fases, i es prioritzi i s’iniciï pel sector de la fàbrica Robert Bosch per afavorir la seva reindustrialització. Les següents fases no es començaran a urbanitzar ni a edificar fins que les anteriors no estiguin 100% ocupades i a ple rendiment. Mentre no es desenvolupin les fases, aquestes seguiran per a usos agraris.

Per últim, el PDU no classificarà ni ordenarà el sòl. El que si farà és desclassificar per permetre la reducció del 20% del sòl industrial actual i existent des de fa vint anys.

Xavier Ramos es mostra convençut que només avaluant amb criteris d’oportunitat, sostenibilitat i visió de futur, el nou sector industrial serà un valor afegit per al municipi i la seva reindustrialització i no una amenaça.

També ha reiterat la voluntat de transparència i comunicació amb els veïns i veïnes de Castellví de la Marca perquè puguin participar en les futures decisions.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: