Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellví demana la gestió mancomunada respecte el Polígon de Sant Marçal – Can Vies

El Govern municipal de l’Ajuntament de Castellví de la Marca ha certificat aquest dijous en el Ple celebrat de forma telemàtica el seu posicionament respecte la futura construcció del Polígon.

Els membres de l’equip de Govern han reconegut la incomoditat que un projecte d’aquestes característiques es projecti en una zona tan pròxima al municipi i comprenen l’oposició manifestada per alguns dels veïns i representants de l’oposició. Tanmateix, el govern sap que oposar-se a la construcció del Polígon no evitarà que prosperi perquè el Pla es troba majoritàriament en sol industrial dels termes municipals de Castellet i La Gornal i L’Arboç, més allunyats dels seus centres urbans que del de Castellví, i ambdós favorables a la seva execució. Per això, en tant que els altres ajuntaments faran prosperar la iniciativa en solitari, l’equip de govern advoca per integrar-se en el Pla Director Urbanístic i forçar una gestió mancomunada a través d’un Consorci. D’aquesta manera, Castellví de la Marca només aportarà un 10% del total dels terrenys que es volen urbanitzar per a usos industrials, però permet dibuixar una estratègia conjunta i reduir la superfície d’aquest sector industrial que el limita a 110 hectàrees. Sense la participació de Castellví, el projecte inicial preveia 130 hectàrees a tocar del poble, amb tots els perjudicis que això comporta, i cap dels beneficis econòmics que pot aportar al municipi amb recaptació d’impostos i possibilitat de re industrialització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: