Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca engega un projecte pilot per millorar l’eficiència energètica de les empreses

L’Ajuntament, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, oferirà auditories energètiques gratuïtes per analitzar els consums i costos i proposar mesures d’eficiència energètica a les empreses.

Aquesta és una de les mesures del pla d’acció del Penedès Circular i de moment la prova pilot s’oferirà a 15 empreses situades en polígons industrials de Vilafranca. El regidor de Promoció Econòmica Manel Montfort explicava, en roda de premsa, que el principal objectiu del projecte és reduir costos, consums energètics i emissions de CO2, tant de consum d’energia primària amb la voluntat de millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses.

La cooperativa Energia per la Igualtat serà l’encarregada de fer uns informes detallats i personalitzats per a cada una de les empreses participants. La cooperativa farà un anàlisis dels processos i de la despesa energètica d’aquestes empreses per identificar els punts on es pot millorar l’eficiència i oferir eines personalitzades per reduir-ne el consum.
Roberto Burgos, president de la cooperativa Energia per la Igualtat, remarca que també es fixaran en com es desplacen els treballadors amb la finalitat de reduir la petjada de carboni.

Per participar-hi, d’entrada, es prioritzaran aquelles empreses que mostrin interès i siguin grans consumidores ( de més de 500.000 kWh / any). Totes aquelles interessades es poden adreçar a Promoció Econòmica a través del telèfon 93 817 11 69 i el correu electrònic .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: