Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les millores energètiques comporten un estalvi de 600.000 € anuals a l’Ajuntament de Vilafranca

Les millores energètiques comporten un estalvi de 600.000 € anuals a l’Ajuntament de Vilafranca

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que aquest any se celebra entre els dies 11 i 13 de juny, l’Ajuntament ha fet balanç de les actuacions realitzades.

Les inversions executades darrerament continuen fent avançar el municipi cap a les energies renovables i la diversificació de les fonts d’energia, apostant per un canvi de model més sostenible i respectuós amb el planeta.

Una de les actuacions més destacades dels darrers anys ha estat la substitució de les làmpades de vapor de sodi de l’enllumenat municipal per enllumenat LED, que permeten reduir el consum fins a un 70%, i que alhora permet també reduir la potència contractada. Les làmpades LED tenen una vida útil més llarga i aquest fet ajuda a estalviar en les operacions de manteniment. Si l’any 2021 hi havia 2.250 punts d’enllumenat LED dels aproximadament 7.500 punts de llum totals, actualment ja n’hi ha més de 4.300 i la previsió és arribar al 65% amb les inversions previstes aquest any. Amb aquesta actuació, s’aconseguirà una reducció de més de 840 tn d’emissions de CO2 i un estalvi econòmic de més de 385.000 euros cada any.

Des de fa anys, l’Ajuntament de Vilafranca també realitza actuacions per a la millora de l’eficiència energètica dels equipaments municipals, en l’aïllament dels edificis, instal·lacions més eficients o substitució de l’enllumenat per LED. Actualment hi ha 11 edificis municipals amb instal·lacions fotovoltaiques a la coberta amb 250 KW de potència instal·lada en total, destinades a l’autoconsum, que permeten estalviar energia. L’any 2023 l’estalvi econòmic ha estat de 208.000 euros respecte l’any anterior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: